Foto: twitter.com/CPFC
Foto: twitter.com/CPFC

Zvanično: Čelsijeva kasa punija za 23.300.000 evra, Palas doveo talentovanog Guehija

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 21:11

Kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević poželeo dobrodošlicu još jednom novajliji

Kako je i zvanično potvrđeno od strane kluba, 21-godišnji defanzivac rodom iz Obale Slonovače Mark Guehi je novi igrač Kristal Palasa. Ovaj talentovani fudbaler igra na poziciji centralnog defanzivca, dolazi iz Čelsija, dok je prethodnih godinu i po dana proveo na pozajmici u Svonsiju. Ostavio odličan utisak u Čempionšipu. Sada je sa Orlovima parafirao petogodišnju saradnju.

Debitovao je za prvi tim Čelsija u sezoni 2019/20, upisao je dva nastupa u Liga kupu, da bi u januaru otišao na pozajmicu u Vels. Potpisao je za Svonsi do kraja sezone, upisao 12 nastupa, da bi se na Liberti vratio u avgustu, kada je stigao na jednogodišnju pozajmicu. Bio je standardan u dresu Labudova, upisao je 45 nastupa u svim takmičenjima, sa Velšanima igrao i plej-of za plasman u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Na reprezentativnom nivou je nastupao za sve omladinske selekcije Engleske od U16 do U21, a bio je i kapiten kadetske ekipe na Evropskom prvenstvu pre četiri godine. Za selekciju igrača do 21 godine starosti upisao je 11 nastupa.

"Veoma sam uzbuđen. Ovo je velika prilika za mene, dolazak u tako veliki klub iz Premijer lige. Jedva čekam da počnem sa radom", izjavio je Guehi po potisivanju saradnje.

Dobrodošlicu mu je putem društvenih mreža poželeo i kapiten kluba Luka Milivojević.

Guehi je tako postao treće pojačanje Palasa od dolaska Patrika Vijere na klupu. Pre njega su potpisali Mikael Oliz iz Redinga (9.300.000 evra), kao i golman Remi Metjuz iz Sanderlenda (bez obeštećenja). Praktično je četvrti novajlija u klubu za nastupajuću sezonu, kako je još u maju klub završio transfer talentovanog Amerikanca Džejkoba Montesa iz Nju Ingland Revolušna.

Jasna je namera uprave Palasa da podmladi ekipu. Tako su po isteku saradnje ovog leta klub napustili Andros Taunsend (na pragu Evertona), Mamadu Sako, Geri Kejhil, Skot Dan, Patrik van Anholt, zatim Džejms Mekarti, Vejn Henesi, Konor Vikam i Džejms Mekarti. Ekipa će izgledati potpuno drugačije.

Treba napomenuti da je i Čelsi obavio sjajan posao. Zaradili su Plavci 23.300.000 evra od prodaje igrača koji je upisao tek dva nastupa u prvom timu. Pritom su ovog leta dobili i 29.000.000 evra od Milana za transfer Fikaja Tomorija, kao i još 1.000.000 za Olivijea Žirua i 5.000.000 od moskovskog Spartaka za usluge Viktora Mozesa. Dakle, od prodaje igrača koji nisu bili u planovima trenera Tomasa Tuhela klub sa Stamford Bridža je ovog leta inkasirao 58.500.000 evra!



tagovi

Mark Guehiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara