https://twitter.com/ChelseaFC
https://twitter.com/ChelseaFC

Zvanično: Drugi kapitalac Čelsija - Kulibali od 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 08:57

Senegalcu ugovor na četiri godine i plata od 10.000.000 evra po sezoni

Radio je vredno tokom čitavog leta, ali dugo Čelsi nije uspevao da završi nijedan posao na tržištu. A onda je u svega četiri dana predstavio dvojicu kapitalaca. Posle Rahima Sterlinga, opremu londonskih Plavaca zvanično je zadužio i Kalidu Kulibali.

Kompletan posao procenjuje se na 40.000.000 evra, s tim da će Napoliju 38.000.000 evra na račun stići odmah, dok mu preostala 2.000.000 sleduju u slučaju da senegalski defanzivac ispuni stavke dogovorene u bonusima. Pride, Čelsi će isto koliko je platio Napoliju izdvojiti i za Kulibalijevu platu. Odnosno 10.000.000 evra neto godišnje u naredne četiri sezone, a u slučaju da i po isteku sklopljenog ugovora čelnici londonskog kluba budu zadovoljni njegovim izdanjem i procene da je i dalje na visokom nivou, imaće opciju da saradnju produže na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Kulibali je u prvom obraćanju za Čelsijev klupski kanal, pored toga što je istakao zadovoljstvo transferom, otkrio da su Plavci pokušali da ga dovedu još pre šest godina.

"Čelsi je veliki tim u svetu fudbala i moj san je oduvek bio da igram u Premijer ligi. Prvi put su me hteli još 2016. godine, ali nismo uspeli. Sada su ponovo došli po mene i prihvatio sam jer su jako želeli da dođem u Premijer ligu i igram za njih. Kada sam pričao sa mojim dobrim prijateljima Eduom (Mendi, prim. aut) i Žoržinjom, oni su mi znatno olakšali odluku i zato sam vrlo srećan što sam danas ovde", rekao je Kulibali.

Popularni K2 bio je velika želja Juventusa rešenog da Matijsa De Lihta odmeni upravo Senegalcem, ali prvi čovek Napolitanaca nikako nije imao nameru da pusti Kulibalija u Torino, a ni sam 31-godišnjak nije želeo da povredi navijače kluba čiji je ljubimac postao prethodnih sezona.

Kulibalijev dolazak trebalo bi da predstavlja samo početak rekonstrukcije odbrane koja je krajem prošle sezone izgubila dvojicu standardnih štopera (Antonio Ridiger, Andreas Kristensen). Sada, prema navodima relevantnih medija sa Ostrva, sledi ofanziva na Presnela Kimpembea. Ipak, ako je suditi na osnovu izjave Kristofa Galtijea, trenera Pari Sen Žermena, neće to biti lak posao.

"Pročitao sve što je rečeno o Kimpembeu. Čak smo se zajedno smejali svemu tome. On je igrač koji mi se sviđa. Šta će se dogoditi ne znam. Odličan je štoper i lider", rekao je novi trener Svetaca.

Nakon što je odustao od Nejtana Akea, za kojeg je Mančester Siti insistirao na obeštećenju od oko 50.000.000 evra, Čelsi se navodno okrenuo i Žilu Kundeu. Štoper Sevilje je prošlog leta bio želja londonskog kluba, početkom aktuelnog prelaznog roka takođe, ali su pregovori usporili po odlasku Marine Granovskaje sa mesta direktora Čelsija. Ipak, Tod Boli je obnovio kontakt sa čelnicima andaluškog kluba i Francuz bi štaviše, prema pojedinim najavama, mogao da bude sledeće pojačanje Plavaca.

Od broja pojačanja zavisiće i sudbine mladog Levaja Kolbila te Sezara Aspilikuete. Talentovani Kolvil ne očekuje sigurno mesto u timu, ali želi garanciju od Tomasa Tuhela da će makar postepeno dobijati priliku. Ukoliko je ne dobije, posle odlične sezone na pozajmici u Hadersfildu, Lester i Sautempton su voljni da ga dovedu već ovog leta. Aspilikueta je s druge strane već postigao usmeni dogovor sa Barselonom oko dvogodišnjeg ugovora (plus opciono još 12 meseci), ali čeka ishod Čelsijeve potrage za pojačanjima.



tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2022TransferiČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara