(©Bajer 04 Leverkusen)
(©Bajer 04 Leverkusen)

Zvanično: Džaka treća najskuplja Leverkuzenova kupovina, Arsenalu kasa punija za 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 19:26

Nemcima ubrzon nakon objave da je Švajcarac parafirao do leta 2028. godine pao sajt

Čim sa Vest Hemom oko Deklana Rajsa sve bude utanačeno, Granit Džaka može da napusti Emirejts. Transfer engleskog veziste se otegao zbog dinamike isplate, londonski klubovi se tu mimoilaze ili su se mimoilazili, jer Leverkuzen je napravio jedan od najvećih poslova u svojoj istoriji: potpisao je Švajcarca za 25.000.000 evra!

Granit Džaka je treća najskuplja Leverkuzenova kupovina. Farmaceuti su više novca potrošili samo na angažovanje Kerema Demirbaja (32.000.000) i Patrika Šika (26.500.000). A, kolika euforija je zahvatila navijače nemačkog kluba zbog toga što je švajcarski vezista parafirao najbolje govori činjenica da je nakratko “pao” sajt, odnosno da je vrlo brzo nakon objave nemoguće bilo otvoriti vest.

Izabrane vesti

Kod Nemaca se zna - po kratkom postupku. Bez odugovlačenja. U toku dana Granit Džaka je doša u grad, prošao lekarske preglede i kada je ustanovljeno da ne postoje prepreke, stavio je paraf na ugovor po kome bi na Baj Areni trebalo da ostane do leta 2028. godine.

Prethodnih sedam proveo je u Premijer ligi nastupajući za Arsenal. Odigrao je 297 utakmica, postigao 23 i namestio 29 golova, osvojio dva FA kupa i Komjuniti šilda i dogurao do toga da bude kapiten londonskog kluba. Ukazana je švajcarskom vezisti velika čast, imao je veliku minutažu i bitnu ulogu kod Mikela Artete, ali i njegovih prethodnika. Nisu ga se odricali ni kada je pravio kardinalne greške, a španski strateg je na rastanku objasnio da je “morao” da mu igra zbog liderskih karakteristika.

“Opraštamo se od fantastičnog igrača i osobe koju svi volimo. Neverovatan put smo zajedno prošli i mogu samo da kažem da je dao dao celog sebe ovom klubu. Koliko je uticaj Granit imao na saigrače na terenu i ljude u klubu, govori vam koliko je on popularan. Ne postoji mera u kojoj možemo da izrazimo zahvalnost Granitu za doprinos. Njemu i njegovoj porodici želimsve najbolje u novom životnom poglavlju”, rekao je Mikel Arteta.

Dobio je Ćabi Alonso novog “osigurača” u vezi, a Granit Džaka se vratio u Bundesligu, odakle je iz Menhengladbaha u transferu vrednom 45.000.000 evra prešao u Arsenal. Na Baj Areni će nositi broj 34, baš kao što je i u Arsenalu. 

I Simon Rolfs je poput Mikela Artete apostrofirao da je Džakin mentalni sklop neverovatan, što mu je verovatno i bio najveći adut da napravi karijeru kakvu je napravio. Više od deset godina igra isključivo u “ligama petice” i još malo će u njima potrajati.

“Uspeli smo da dovedemo apsolutno vrhunskog igrača. Granitove sposobnosti i mogućnosti su svima dobro poznate. Ali, pored svega toga, malo je igrača koji su u stanju da budu tako ubedljivi, da budu lideri. Izvanredan je karakter, neverovatan mentalni sklop”, poručio je Bajerov direktor Simon Rolfs.

Nije mnogo bilo potrebno Granitu Džaki da se dogovori sa Leverkuzenom. Zapravo, nedeljama unazar švajcarski vezista čekao je na Emirejtsu da dobije zeleno svetlo. Sve je bilo u zastoju zbog Deklana Rajsa, tri stane su imale dogovor.

“Poznajem ligu, pratio sam je dok sam bio u Londonu. Bajer je ambiciozan klub, sa impresivnom istorijom. Vidim ga i kao klub sa velikom budućnošću. Razgovori sa ljudima iz klupske uprave su me motivisali, ovde su svi ambiciozni, žele da postignu nešto veliko - radujem se nadolazećim godinama”, podvukao je Džaka.



tagovi

Granit DžakaBajer LeverkuzenArsenalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara