https://www.brightonandhovealbion.com/
https://www.brightonandhovealbion.com/

Zvanično: Džejms Milner u Brajtonu napada rekord Gereta Berija

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 16:58

Galebovi će biti šesti premijerligaški klub u karijeri iskusnog engleskog univerzalca

Uveliko gazi 38. godinu života, ali i dalje nema nameru da se zaustavi. I ne samo da ne planira da se penzioniše, Džejms Milner je i dalje u stanju da odgovori zahtevima najjače lige na svetu. O tome govori i najnovija vest sa Ostrva da je iskusni engleski fudbaler zvanično novi član Brajtona.

Milner je na jug Engleske stigao kao sloboda igrač pošto mu je ovog leta istekao ugovor sa Liverpulom u kojem je proveo prethodnih osam godina. Sa Galebovima je sklopio saradnju na godinu dana uz mogućnost produžetka na još toliko.

Izabrane vesti

Bivšem reprezentativcu Engleske Brajton će biti sedmi klub u karijeri, odnosno šesti koji nastupa u Premijer ligi. Seniorsku karijeru počeo je u Lidsu 2002. godine, kasnije nosio još dresove Njukasla, Aston Vile, Mančester Sitija i Liverpula i za 21 sezonu u elitnom rangu takmičenja upisao 619 nastupa, više od bilo kojeg aktivnog igrača. Više od njega imaju ih samo Rajan Gigs (632) i Geret Beri (653).

Ukoliko se na Ameksu zadrži samo jednu sezonu, teško će Milner uspeti da obori rekord nekadašnjeg saigrača iz Vile i Sitija (morao bi da odigra 35 mečeva), ali ukoliko dođe do produžetka saradnje i te kako je moguće. Jer ako je prošle sezone u Liverpulu odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima, jasno je da doskorašnji univerzalac Jirgena Klopa ima šta da pruži i ekipi Roberta De Zerbija, koja će naredne godine po prvi put u istoriji kluba igrati u Evropi, pre svega iskustvom, liderstvom i svestranošću.

"Oduševljeni smo što je Džejms pristao da nam se pridruži posle izuzetno uspešnog perioda u Liverpulu. Njegovo iskustvo govori samo za sebe količinom utakmica koje je odigrao i trofejima koje je osvojio tokom karijere. Ove utakmice uključuju evropska takmičenja, te će nam biti od ogromne vrednost kada budemo započeli našu prvu sezonu u Evropi", izjavio je tenički direktor Brajtona Dejvid Vajr.

Milner je tokom karijere osvojio tri titule Premijer lige, trofej Lige šampiona, po dva FA kupa, Liga kupa i Superkupa Engleske, a ima i po medalju FIFA Svetskog klupskog prvenstva i UEFA Superkupa. Odigrao je u 61 utakmicu za seniorsku reprezentaciju Engleske.

Brajton je pre Milnera već doveo Žoaa Pedra, 21-godišnjeg napadača iz Votforda za 34.000.000 evra, a uskoro bi trebalo da predstavi i Mahmuda Dauda, kojem je po završetku aktuelne sezone istekao ugovor sa Borusijom Dortmund. S druge strane, Galebove je napustio Aleksis Makalister, koji se u transferu vrednom 42.000.000 evra preselio baš u Liveprul.



tagovi

Džejms MilnerLetnji prelazni rok 2023Brajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara