Foto: https://twitter.com/AdsKulubu
Foto: https://twitter.com/AdsKulubu

Zvanično: Dzjuba godinu dana u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 19:27

Uz opciju produžetka na još jednu sezonu

Artem Dzjuba ima novi klub. Jedna od najdužih transfer saga ovog leta završena je ovog četvrtka, iskusni ruski napadač zvanično je novi fudbaler Adane Demir.

Ono što je u toku dana otkrio sportski direktor turskog kluba Goghan Gektur potvrđeno je pre nekoliko minuta, a Dzjuba će sa trenutno prvoplasiranim timom turskog prvenstva potpisati ugovor na godinu dana uz opciju produžetka na još 12 meseci.

Izabrane vesti

Podsetimo, pre nego što je odlučio da karijeru nastavi u Turskoj, Dzjuba se dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, dugo je pregovarao sa Fenerbahčeom čija ga finansijska ponuda nije zadovoljila, kao opcije iskočili su još Soči i Krasnodar… Ipak, na kraju Adana Demir u kojoj ga čeka doskorašnji saigrač iz Zenita Jaroslav Rakitski, a u kojem će mu društvo u napadu praviti Mario Baloteli.

Inače, Dzjuba će biti 19. pojačanje ekipe Vinčenca Montele ovog leta. Neka od zvučnijih imena koja su pojačala klub u prethodnih mesec i po dana su Henri Onjekuru iz Olimpijakosa, Kevin Rodriges iz Sosijedada, pomenuti Rakitski, od ranije su tu Gokan Inler, Birkir Bjarnason, Benžamen Stambuli, Brit Asombalonga, Jonas Svenson…

Što se Dzjube tiče, njemu je Adana Demir šesti klub u karijeri. Počeo je u moskovskom Spartaku, kasnije nastupao za Tom, Rostov, Arsenal i Zenit za koji je prošle sezone postigao 13 i namestio deset golova u svim takmičenjima, ali nije mogao da se dogovori o produžetku ugovora.


tagovi

Adana DemirTransferiLetnji prelazni rok 2022Artem Džjuba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara