Zvanično: Džordan Henderson bez evra zarađenog u Arabiji potpisao za Ajaks

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 21:17

Iskusni vezista pobegao iz Saudijske Arabije posle pola godine

Koliko je letos bio udan transfer Džordana Hendersona u saudijski Al Itifak, još je čudniji njegov povratak iz Saudijske Arabije posle samo šest meseci. U Ajaks?!

Holandski velikan je večeras potvrdio dolazak nekadašnjeg kapitena Liverpula sa kojim je potpisan ugovor do leta 2026. godine.

Izabrane vesti

Henderson ima 33 godine i 12 godina je nosio dres Liverpula sa kojim je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti, a onda letos doneo iznenadnu odluku da se priključi novonostalom trendu i ode u u Saudijsku Arabiju. Na poziv nekadašnjeg saigrača Stivena Džerarda je otišao u Al Itifak, klub koji ne spada „veliku četvorku“ tamošnjeg fudbala ali je deo zlatne sredine i mogao je da mu ponudi veliki novac. Po nekim izvorima, Hendersonu je za tri godine u Al Itifaku trebalo da pripadne 60.000.000 evra!

Ali prema saznanjima britanskih medija, nije naplatio ni evro! Svojom voljom...

Henderson je poslušao pravni savet da ne prima novac u novom klubu u prvih šest meseci dana kako bi izbegao plaćanje poreza u Engleskoj ako se vrati u skorije vreme. Dogovor sa Arapima je bio da mu isplate sve na kraju sezone.

Međutim, Hendersonu i njegovoj poroidici se nije dopao život na Bliskom istoku iako su živeli u mnogo liberalnijem Bahreinu koji je bio blizu Damaka iz kojeg je njegov Al Itifak. Uslovi u klubu nisu bili oni na koje je navikao, igrao je pred 700 ljudi na tribinama a uplašio se i za mesto u reprezentaciji Engleske na predstojećem EP. Doneo je odluku da se odrekne faraonskog ugovora i vrati se u Evropu.

Pregovarao je sa Juventusom, zvao ga je Seltik ali mimo svih očekivanja je završio u Ajaksu.

Posrnuli velikan iz Amsterdama nije poznat baš po dovođenju veterana, a pogotovo ne ovakvog profila kao što je Henderson. Niti ima veze sa klupskom filozofijom, niti sa holandskom školom fudbala. Ali procenili su u Ajaksu da im je potreban baš takav iskusan vezista da povuče ručnu u kolima koja su odavno krenula nizbrdo. Spekuliše se čak da je Ajaks probio nezvanični limit za plate od 6.000.000 evra godišnje da bi doveo Hendersona. Nadaju se bi Englez kao nekada Dušan Tadić mogao da donese tu lidersku crtu u poljuljanu svlačionicu i da poveća nivo profesionalizma kod maldih igrača.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Džordan Henderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara