Edinson Kavani
Edinson Kavani

Zvanično: El Matador u Junajtedu do 2022.

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 18:29

Urugvajac produžio ugovor

Mančester junajted je i zvanično produžio ugovor sa Edinsonom Kavanijem. El Matador je potpisao do 2022. godine, tačnije do juna sledeće godine.

Kavani je postigao 15 golova ove sezone, a posle potpisa nije krio zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Tokom sezone sam se povezao u velikoj meri sa klubom i sa svime što on predstavlja. Osećam duboku povezanost sa saigračima i ljudima koji rade iza scene. Oni mi daju dodatnu motivaciju svakog dana da zajedno možemo da učinimo specijalne stvari", rekao je Kavani.

Ole Gunar Solskjer je veoma zaslužan što će Kavani igrati još godinu dana na Teatru snova.

"Kada je Edinson potpisao prvi put rekao sam da će nam doneti energiju, liderstvo i nisam pogrešio. Uradio je sve što sam mislio, čak i više od toga. Znam za njegov napadački skor. Ali, on je i kao osoba doprineo u mnogome ovoj ekipi. Poseduje napadački mentalitet", rekao je Solskjer.

Kavani je bio vrlo blizu odlaska u Boku Juniors, ali je posle razgovora sa Solskjerom odlučio da ostane na Old Trafordu.

Sa Bokom je trebalo da potpiše ugovor na tri godine, ali je to odbio, barem za sada, kako bi u Mančesteru proveo još godinu dana.

Posebno raspoložen, 34-godišnji napadač bio je u prethodnih mesec dana tokom kojih je postigao osam pogodaka na sedam susreta i tako na idealan način iskoristio izostanak povređenog Marsijala.

Povezanost Solskjera i Kavanija je u mnogome uticala na nastavak saradnje.

"Od prvog momenta kada sam došao osetio sam da imam poverenje trenera. Kada ste igrač, takvo uverenje vam pruža savršenu priliku da igrate svoj najbolji fudbal i želim da mu se zahvalim na tome", rekao je Kavani.


tagovi

Edinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara