(©MN Press)
(©MN Press)

Zvanično: Filipo Falko u Seriji B

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.09.22. | 20:16

Kraj neslavne epizode u Crvenoj zvezdi

Godinu i po dana nakon pompeznog transfera iz Serije B u Crvenu zvezdu, italijanski ofanzivac Filipo Falko se vratio u Seriju B na mala vrata.

Doskorašnji član Crvene zvezde je od danas fudbaler Kaljarija.

Izabrane vesti

Falko, ipak, nije došao kao slobodan igrač, kako su to prethodno tvrdili italijanski mediji, nego je otišao na jednogodišnju pozajmicu iz Crvene zvezde. Mada, s obzirom na obostrano nezadovoljstvo iskazano u prethodnoj sezoni, šanse da se Falko vrati za godinu dana na Marakanu su minimalne. Zvezda će dobiti 300.000 evra za pozajmicu, dok će Leće preuzeti na sebe kompletnu platu italijanskog fudbalera.

Doveden je kao kapitalno pojačanje, ali nije opravdao očekivanja. Imao je i problema sa koronom i povredama, ali i pored toga je debelo podbacio. Zvezda ga je Lećeu platila 1.500.000 evra, imao je platu od 500.000 evra po sezoni ali je odirgao samo 36 utakmica i na njima upisao šest golova i četiri asistencije. U većini utakmica je ulazio sa klupe za rezerve...

Ključ transfera u Kaljari je trener Fabio Liverani koji ga je trenirao u Lećeu i pod čijom komandom je pružao najbolje partije. Kaljari je prošle sezone ispao u Seriju B uprkos skupocenom timu punom zvučnih imena. Posle ispadanja je odlučeno da se tim rekonstruiše i da većina skupih igrača (Žoao Pedro, Kranjo, Belanova, Marina, Balde, Dalbert, Strotman...) napusti klub a od poznatijih pojačanja su stigli Đanluka Lapadula, Antonio Bareka i sada Falko.



tagovi

Filipo FalkoFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara