Stadion Dragao (Foto: Reuters)
Stadion Dragao (Foto: Reuters)

Zvanično: Finale Lige šampiona u Portu pred 12.000 navijača

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.05.21. | 13:17

Ništa od Londona i Istanbula

Ništa od Istanbula i Londona, finale Lige šampiona igraće se u Portu, na stadionu Dragao pred 12.000 navijača, potvrđeno je na zvaničnom sajtu EUFA.

Finale elitnog evropskog takmičenja, u kojem će se 29. maja sastati Mančester Siti i Čelsi, prvobitno je trebalo da se održi na stadionu Ataturk, međutim, kako je Velika Britanija stavila Tursku na crvenu listu zbog pogoršane situacije sa korona virusom, te bi fudbaleri engleskih timova po povratku na Ostrvo morali u obavezan desetodnevni karantnin, Istanbul je otpao.

Izabrane vesti

Jedan od razloga zbog kojeg je došlo do promene destinacije jeste i nemogućnost prisustva navijača. Pokušali su Englezi iz tog razloga da finale premeste u Englesku, ponudili su se da ga organizuju na Vajt Hart Lejnu, Sent Džejms Parku, Vila Parku, na posletku i na Vembliju, međutim, uprkos velikim naporima Fudbalskog saveza i britanskih vlasti, UEFA je odbila svaki predlog.

Budući da se Portugalija ne nalazi na crvenoj listi Velike Britanije, tamošnje vlasti i fudbalski savez umešali su se u dešavanja i u dogovoru sa Uefom preuzeli na sebe organizaciju finala, drugu u poslednje dve godine (prošle sezone odigrano u Lisabonu). Pride će i navijačima biti dozvoljen pristup, njih 12.000 moći će da uveliča bitku za evropski tron, pošto su Siti i Čelsi dobili po 6.000 ulaznica, koje će uskoro biti puštene u prodaju.


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara