Zvanično: FSS izbacio Kolubaru iz Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.05.23. | 12:49

Spartak i GAT novčano kažnjeni

Dugo čekana odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je stigla: Kolubara je izbačena iz Mozzart Bet Superlige!

Odluka nije da je direktno poslata u niži rang, već joj je oduzeto devet bodova, čime je izgubila šansu da se spasi u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Prema novom izgledu tabele Kolubara ima 29 bodova i pala je na poslednje mesto, iza Mladosti GAT, koja je juče na terenu ostala bez šansi da sačuva superligaški status.

Kao što je ranije rečeno, Disciplinska komisija FSS je pokrenula postupak protiv klubova zbog dojave UEFA da su sumnjive utakmice Mladost GAT – Kolubara i Kolubara – Spartak u Mozzart Bet Superligi i RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara.

Što se tiče utakmice PLS-a Novi Sad – Radnički Novi Beograd postupak protiv klubova je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Izgled tabele Mozzart Bet Superlige pred poslednje kolo je sada takav da su Mladost GAT i Kolubara ispali, dok su Radnik i Javor na mestima koja vode u baraž.

 


tagovi

Kolubara LazarevacMozzart Bet SuperligaFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara