Imamo najveći transfer Južne Amerike, Gabigol zvanično Flamengov

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 14:17

Interu ide 17.500.000 i 20 odsto od naredne prodaje...

Gabrijel Barbosa zvani Gabigol od danas je zvanično igrač brazilskog velikana Flamenga! Pregovori koje možemo svrstati među najduže, ne samo ove zime, konačno su uspešno okončani i 23-godišnji napadač sada je u stoprocentnom vlasništvu aktuelnog osvajača Kopa Libertadores. 

I upravo taj trofej osvojen krajem prošle godine, odnosno dva gola Barbose u finalu protiv River Plate možemo smatrati ključnim momentom za ovaj transfer. Do tada su se u Flamengu dosta premišljali da li da otkupe ugovor od Intera. Kada im je Gabigol doneo drugu titulu prvaka Južne Amerike u istoriji dileme više nisu postojale.

Izabrane vesti

Interu na ime obeštećenja ide 17.500.000 evra, odnosno 20 odsto od naredne prodaje. Kako se radi o mladom igraču nema sumnje da će Nerazurima kanuti još koje milionče od Gabigola tokom narednih godina. 

Gabrijel Barbosa zarađivaće 4.000.000 evra godišnje do juna 2024. godine, kada mu ističe ugovor.

Ovo je najveći novac koji je neki klub Južne Amerike izdvojio za dovođenje igrača. Dosadašnji rekorderi bili su Alešandre Pato i Karlos Tevez. Obojica su dostigli cifru od 15.000.000 evra kada su svojevremeno potpisivali za Korintijans. 

Iako ima samo 23 godine, karijera ovog momka imala je ozbiljne uspone i padove. Gabigol je, podsetimo, u leto 2016. godine prešao iz Santosa u Inter u transferu vrednom 29.500.000 evra. Pošto se snašao u Milanu bio na pozajmici u Benfiki, potom se vratio u Santos, ali ni tamo mu nije išlo. Početkom prošle godine Flamengo je pružio šansu Gabigolu i to se pokazalo kao potez godine. 

Na 43 utakmice za najpopularniji brazilski klub Barbosa je postigao 34 pogotka i još 11 namestio. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara