Zvanično: Gordić potpisao za Lomel na pet godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 17:24

Doskorašnji fudbaler lučanske Mladosti karijeru nastavlja u Belgiji

Putem Slobodana Tedića, Filipa Stevanovića, braće Ilić i mnogih drugih mladih fudbalera sa različitih krajeva sveta, pošao je i Đorđe Gordić.

Doskorašnji centralni vezista Mladosti iz Lučana po završetku prvog dela sezone postao je igrač Mančester Sitija, a kao što je Mozzart Sport najavio, brzo je usledila pozajmica u belgijski Lomel.

Izabrane vesti

U Lučanima tvrde da ih je engleski klub u potpunosti isplatio za ovaj transfer, nezvanično je u pitanju iznos od 2.500.000 evra, ali je interesantan podatak sa zvaničnog sajta Lomela u kom se navodi da je Gordić potpisao petogodišnji ugovor i da stiže direktno iz Srbije. Siti se uopšte ne pominje, međutim, verovatno je zbog toga što je ovaj klub jedan od onih koji su pod patronatom Građana, odnosno Siti Fudbalske Grupe.

"Veoma sam srećan što sam ovde u Lomelu. Radujem se što ću pokazati svoje kvalitete i razvijati se u ovom inspirativnom okruženju. Spreman sam da vredno radim i učinićiu sve da postignem uspeh za ovaj klub", izjavio je mladi vezista za sajt svog novog kluba.

Dobrodošlicu Gordiću poželeo je sportski direktor Lomela Džejms Mekaron.

"On je već u mladosti dokazao da je talentovan igrač pred kojim je velika budućnost. Uvereni smo da će biti vredno pojačanje našem klubu i radujemo se što ćemo ga gledati kao igrača Lomela".

Đorđe Gordić je ponikao u FAP-u iz rodnog Priboja, odakle je kao sedamnaestogodišnjak došao u Lučane. Za prvi tim Mladosti je odigrao 45 utakmica u kojima je dao sedam i asistirao za dva gola. Prošle godine je nastupao i za omladinsku i za A selekciju Srbije.

Sa novim saigračima pokušaće da se izbori za plasman u najjači rang belgijskog fudbala. Lomel je trenutno četvrtoplasiran u Čelendžer Pro ligi, sa pet bodova manje od vodećeg Bershota.



tagovi

Đorđe GordićMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara