Zvanično: Hetafe posle Barsinog, doveo i Realovog talenta

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 15:02

Ozbiljna pojačanja u predgrađu

Hetafe se uplašio ispadanja ove sezone i ozbiljno je shvatio januarski prelazni rok.

Klub iz madridskog predgrađa je označio talente Barselone i Real Madrida kao glavne želje za zimsku pijacu i vrlo brzo je uspeo da ih realizuje. Posle Barsinog veziste Karlesa Alenje, na pozajmicu u Hetafe je zvanično došao i Realov ofanzivac Takefusa Kuba. On je danas potvrđen kao drugo pojačanje ove zime.

Izabrane vesti

Kubo ima 19 godina i pod ugovorom sa Realom je do 2024. godine. Bio je član Barselone u mlađim kategorijama, a Real ga je doveo besplatno iz Tokija pre godinu i po dana. Odmah ga je prosledio na pozajmicu u Majorku gde je Japanac ostavio sjajan utisak, pa je prošlog leta odlučeno da napravi korak dalje. Pozajmljen je na godinu dana Viljarealu koji je ozbiljniji i ambiciozniji klub od Majorke, ali se tamo nije proslavio.

Na 19 mečeva u Viljarealu je upisao samo 687 minuta što je daleko manje od onoga kako su Real i Viljareal dogovorili letos. Nikako se nije slagao sa trenerom Emerijem i Žuta podmornica je jedva dočekala da ga se reši šest meseci pre isteka ugovora. U Realu su bili ljuti na Viljareal zbog Kubove male minutaže i odmah su rešili da pre vremena raskinu pozajmicu.

Pojavio se Hetafe i obećao da če japanski ofanzivac u predgrađu Madrida igrati znatno ozbiljniju ulogu od one koje je imao na Madrigalu. Hetafeu se konačno posrećilo da pozajmi igrača od velikog gradskog rivala pošto im to nije uspelo letos kada su želeli golmana Lunjina i štopera Valjeha.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Takefusa Kubo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara