(Reuters)
(Reuters)

Zvanično: Ibra treći put u Milanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 13:31

Ovoga puta van terena, ali blizak igračima i stručnom štabu

Prvi put je došao na pozajmicu iz Barselone, jer kod Pepa Gvardiole nije mogao da funkcioniše kako zna; da bi kasnije njegov ugovor otkupljen. Drugi put kad je došao promenio je ambijent u svlačionici i predstavljao ključni faktor u osvajanju dugo čekanog skudeta. Sad je Zlatan Ibrahimović treći put u Milanu.

Doduše, sad neće igrati, jer je usled učestalih povreda letos završio karijeru. Samo što Ibra ne može bez fudbala, a izgleda da ne može ni bez Rosonera, te se ovog ponedeljka vratio večnoj ljubavi. Zvanično je Šveđanin balkanskog porekla postao viši savetnik u Upravnom odboru kluba.

Izabrane vesti

Moja ljubav prema Rosonerima nikad neće prestati. Prilika da budem deo budućnosti na smislen način je nešto o čemu sam mogao samo da sanjam. Zahvalan sam Džeriju Kardinaleu što me je pozvao da se vratim. Dugo sam razmišljao o prvim koracima svoje karijere posle fudbala, i nisam mogao biti uzbuđeniji što ću započeti ovo putovanje kao član RedBirda i Milana. Za mene i moju porodicu ovo je zaista povratak kući“, emotivna je Ibra.

Tajming povratka na San Siro usko je povezan sa rezultatskom krizom, pošto je u minlom kolu tim Stefana Piolija poražen od Atalante i tek je treći na tabeli, iza Intera i Juventusa, dok je u Ligi šampiona pred njim gostovanje Njukaslu, presudno na opstanak na evropskoj mapi. U Milanu se nadaju da će Zlatan pozitivno uticati na ekipu i da će njegov efekat biti ekspresan.

Blisko sarađujući sa vlasnicoima i menadžmentom Milana, Ibra će igrati aktivnu ulogu u sportskim i poslovnim operacijama kluba, doprinoseći jačanju pobedničke kulture. Njegov odgovornost će obuhvatiti razvoj igrača i promovisanje globalnog brenda i poslovnih interesa Milana, kao i podršku specijalnim projektima od strateškog značaja, uključujući i novi stadion“, pojasnili su Rosoneri.


tagovi

ac milanZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara