ZVANIČNO: Ikardi u zlatnom kavezu! Dobio je pare, ali mu povratka u Italiju nema...

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.19. | 23:01

Kraj transfer sapunice

Završi se i ta priča!

U transferu koji je obeležio poslednji dan prelaznog roka, Mauro Ikardi je pojačao Pari Sen Žermen i kompletirao fenomenalnu napadačku liniju sa Mbapeom, Nejmarom i Kavanijem. Čudno zvuči, ali Ikardi je praktično nateran da ode u jedan od najjačih klubova Evrope.

Izabrane vesti

Ipak, da bi potpisao za PSŽ i došao na pozajmicu, Ikardi je prvo morao da produži ugovor pošto mu je aktuelni isticao 2021. godine. Iako ne računa na njega, Inter je insistirao da se saradnja produži na godinu dana kako Ikardi narednog leta ne bi ucenjivao klub. Inter je želeo da se obezbedi jer je Ikardi u teoriji narednog leta mogao da se vrati sa pozajmice iz Pariza i da godinu dana pre isteka ugovora dovede Inter u tešku situaciju. Možda čak i da izdejstvuje transfer u Juventus... Baš toga se pribojavao Interov direktor Marota jer su Vanda i Mauro nedeljama pregovarali sa Juventusom i želeli transfer samo u Torino zbog čega su odbili Napoli, Monako i Romu. Nije im dozvoljeno po cenu rizika da Inter izgubi veliki novac zadržavanjem igrača na tribinama.

Na kraju Inter je izgurao svoje i Ikardi je nateran da potpiše produžetak ugovora.

A onda se prešlo na realizaciju pozajmice. Inter će za pozajmicu od godinu dana dobiti 5.000.000 evra i dodatnih 65.000.000 evra narednog leta ako PSŽ odluči da ga otkupi. A verovatno hoće jer Kavani najverovatnije odlazi u Bekamov Inter Majami sledećeg leta, a pitanje šta će biti sa Nejmarom i Mbapeom. Na kraju bi to ispalo bolje za Inter nego da je Maurito pršeao u Napoli ili Monako za 60.000.000, odnosno 65.000.000 evra koliko su ovi klubovi nudili. A na kraju Ikardi nije pojačao nikog od rivala u Seriji A.

Nije loše prošao ni Ikardi. Kada mu je postalo jasno da od Juventusa nema ništa i da mu preti sezona na tribinama, u dogovoru sa suprugom Vandom Narom je odlučio da prihvati poziv Leonarda i Pari Sen Žermena. Nije imao kud... Jedina preostala opcija je bila Valensija, ali to je bilo samo u sferi interesovanja.

Ovako, pojačao je top klub, igraće Ligu šampiona, a sjajno je prošao i finansijski. Umesto dosadašnjih 4.500.000 evra u Interu, sada će u Parizu zarađivati 8.000.000 evra. Imaće i bonus od 2.000.000 evra ako PSŽ odluči da ga otkupi. Ako se vrati u Inter, plata će mu biti 5.000.000 evra po sezoni. Ako ga PSŽ otkupi, od sledećeg leta, pa u naredne četiri sezone će zarađivati 10.000.000 evra po sezoni. 

A upravo oko para je i izbio ceo problem u Interu.

Klub je tadašnjem kapitenu nudio povećanje na 7.000.000 evra po sezoni, a Ikardijeva supruga Vanda je tražila preko 9.000.000 godišnje. Vanda je tom prilikom prešla neke granice. Govorila je svašta u javnosti, prozivala i neke igrače Intera, a Maroti se to nije svidelo i rešio je da disciplinuje Ikardija. Prvo mu je oduzeo kapitensku traku, ali rat se samo razbuktao. Ikardi je potom izbačen iz tima i povratka više nije bilo...

Novi trener Konte ga je odmah po dolasku potpuno precrtao u sklopu rekonstrukcije tima, Inter je učinio sve da se bivši kapiten oseća što neprijatnije i da pohita ka transferu. Ikardi je pretio tužbama i da će ostati da sedi na tribinama dve godine, ali na kraju se sve završilo razlazom koji odgovara obema stranama.

Ikardi je sada Par Sen Žermenova kocka. U svlačionici koja je svakako toksična, još jedan nevaljali dečko bi mogao da izazove požar. A ako bude koncentrisan samo na fudbal, mogao da bi predstavlja ogromno pojačanje. Jer, malo je boljih klasičnih „devetki“ u svetu fudbala od Ikardija.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara