Josip Iličić u dresu Maribora 2010. godine (Foto: Reuters)
Josip Iličić u dresu Maribora 2010. godine (Foto: Reuters)

Zvanično: Iličić se vratio kući

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.10.22. | 11:41

Slovenački vezista u Mariboru do leta 2025. godine

Prelepe vesti za navijače Maribora – Josip Iličić se vratio kući! Višenedeljnom iščekivanju došao je kraj, više nema sumnje, iskusni Slovenac je novi-stari fudbaler kluba iz Ljudskog vrta.

Veliki transfer ne samo za Maribor, već i za slovenački fudbal uopšte, jer iako je daleko od vrhunca, Iličić bi značajno trebalo da podigne kvalitet ekipe za koju je na kratko igrao pre nešto više od 12 godina.

Izabrane vesti

"Veliki događaj za sve nas! Ovo je stvar koja nesumnjivo izlazi iz okvira i znači mnogo. Ne samo za Maribor, već i za slovenački fudbal uopšte. Posebna veza Josipa i Maribora dovela je do pozitivnog ishoda zahtevnog izazova. Ostvarila se ideja koja je nekome možda izlgedala nerealno. Morali smo da uložimo mnogo rada i energije da bismo uspeli, ali Josip je tu, izabrao je Maribor i zato je Maribor drugačiji od drugih. Ovaj put je drugačija prezentacija pojačanja pošto najavljujemo igrača o kojem je besmisleno trošiti reči. Obeležio je istoriju mariborskog i slovenačkog fudbala, ali je pred njim još zlatnih godina", rekao je sportski direktor Marko Šuler.

Iličić je u Ljudski vrt stigao kao slobodan igrač pošto se nedavno rastao sa Atalantom, a sa Mariborom je potpisao ugovor do leta 2025. godine, što deluje kao pomalo riskantna odluka, imajući u vidu da će za koji mesec napuniti 35 godina, te da je zbog borbe sa depresijom od januara ove godine na terenu proveo svega 19 minuta (11 protiv Udinezea u januaru, još osam protiv Empolija u maju).

"Koliko smo ozbiljni potvrđuje i dugogodišnji ugovor. Josip zaista neko vreme nije igrao, trenirao je individualno, zato ne možemo da prognoziramo kada će debitovati. Naravno, biće potrebno neko vreme da postigne odgovarajući nivo spremnosti. Dolazi sa velikom motivacijom i željom, ume da se brzo prilagodi zahtevima, jer svojim iskustvom ume da odmeri napore. Nećemo žuriti, ali ćemo učiniti sve da ga što pre vidimo sa ekipom na terenu“, dodao je Šuler.

Slovenac je za Maribor odigrao samo 11 utakmica. Stigao je u klub leta 2010. godine iz Interbloka, a nakon odlično odigranih evropskih kvalifikacija, pre svega dvomeča sa Palermom, klub sa Sicilije ga je momentalno otkupio za 2.300.000 evra. Iličića je put dalje vodio do Fiorentine i Atalante u kojoj je ostavio dubok trag i bio sinonim uspeha kluba iz Bergama.



tagovi

Josip IličićMaribor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara