Zvanično: Inter doveo štopera kojem će njegovi navijači zviždati...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 19:56

Konačno pojačanje u poslednjoj liniji

Nedeljama, pa i mesecima je trajala Interova potraga za štoperom i na kraju je završena pola sata pre kraja prelaznog roka rešenjem koje će se navijačima Nerazura najmanji svideti.

Novi član italijanskog velikana je Frančesko Aćerbi koji je došao na besplatnu pozajmicu iz Lacija. Imaće Inter opciju da ga narednog leta otkupi po cenu id 4.500.000 evra, a Italijan će na Meaci zarađivati 1.500.000 evra godišnje. Doduše, Interu je oprostio dve mesečne plate iz jula i avgusta tako da je to 250.000 evra manje.

Izabrane vesti

Iako su se pominjala imaena poput Glejsona Bremea, Manuela Akanđija, Nikole Milenkovića, Dan Aksela Zagadua, Trevoa Čalobe i ostalih, Inter nije bio spreman da plati onoliko koliko su klubovi ili igrači tražili. Nedeljama je držao Aćerbija na „stendbaju“ znajući za njegovu situaciju u Laciju gde je ušao u sukob sa gazdom Lotitom.

Situacija iskusnog štopera u Romu se naglavačke okrenule krajem prošle sezone u utakmici protiv Milana kada je izbio skandal posle pobedonosnog gola Rosonera u poslednjim sekundima. Tom prilikom je Aćerbi slabo intervenisao a kamera ga je uhvatila kako se osmehuje. Navijači Lacija i Intera su bili besni jer je Aćerbi deklarisani navijač Milana i bivši igrač tog kluba pa su ispredali teorije da je namerno pustio gol. On je trvdio da se smejao ironično i od nemoći a suština je da je kod gola ipak najviše pogrešio Marušić koji ga je potom otvoreno kritikovao na terenu.

Kako bilo, Aćerbi je tu izgubio poverenje navijača Lacija, a ušao je i u poslednju godinu ugovora. Nije mu padalo na pamet da ga produži, gazda Lotito nije želeo da izgubi novac i nadao se da će ga prodati. Imao je dogovorenu prodaju u Moncu ali je Aćerbi čekao Inter. Lotito je besneo jr igrač blokira transfer i on ne može odmah da ga naplati već mora da ulazi u pregovore oko pozajmice i da na kraju dobije manje para.

Inter je čekao neka bolja rešenja, nije ih dočekao i zadovoljio se Aćerbijem koji će popuniti mesto Andree Ranokije. Interovi navijači su danima vodili internet kampanju protiv dolaska Aćerbija koji je navijač gradskog rival ali im to nije pomoglo.

Zadužio je crno-plavi ders sa brpojem 15.


tagovi

Frančesko AćerbiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara