ZVANIČNO: Interovo treće pojačanje, na odloženo

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 18:55

Nastavlja se jačanje Nerazura

Interov direktorski tandem uhvatio je dobar zalet za leto: Juče Dijego Godin i Valentino Lazaro, danas - Stefano Sensi!

Transfer koji se najavljivao prethodnih dana sada je i ozvaničen, a Bepe Marota i Pjero Auzilio mogu da se usmere na jačanje ostalih delova tima. Sensi je posle nekoliko dana neizvesnosti ipak izabrao Inter, a sve je postalo jasno onog trenutka kada je talentovani levi bek Marko Sala zamenio boje i obukao dres Sasuola. Jer, upravo ovaj transfer biće deo paketa iz kojeg je Inter dobio Sensija. Kao što se i nagađalo, Nerazuri su Sensija doveli, žargonski rečeno, na odloženo plaćanje. Sada će platiti 5.000.000 evra za obeštećenje, na šta je uvezana opcija kupovine, postavljena negde između 20.000.000 i 22.000.000 evra. To znači da bi Sasuolo narednog leta mogao da inkasira ukupno oko 27.000.000 evra za svog ponajboljeg igrača. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - utorak, 2. jul

Sensi je Interu doneo igrača s ulogom plejmejkera, nekoga ko je specijalizovan za direktna i dodavanja u prostor, odnosno razigravanje napadača, a ako se bude pokazao dobiće najverovatnije petogodišnji ugovor.
"Srećan sam što sam izabrao Inter. Očekujem odličnu sezonu", izjavio je Sensi pošto je potpisao ugovor s novim klubom. 

Italijan je karijeru započeo u Ćezeni, potom je igrao na San Marinu, pre nego što je otišao u Sasuolo 2016. godine. Ali, tek je prošle sezone izrastao u igrača vrednog pažnje i jednog od najboljih plejmejkera u italijanskom fudbalu. Takmičarsku 2018/19 završio je s četiri asistencije i dva gola na 28 utakmica u Seriji A. Zbog toga je upisao i dva nastupa za Italiju.

Foto: Inter.it


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara