Zvanično je – Konte ima bekove/krila kakve je hteo!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 16:51

Nigerijac je drugo pojačanje Nerazura

Posle Ešlija Janga, Inter je danas ozvaničio i drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku.

Novi igrač Nerazura je Viktor Mozes koji dolazi iz Čelsija. Mozes je u Inter stigao na pozajmicu do kraja sezone s opcijom da ga milanski klub otkupi na leto za 12.000.000 evra, a zarađivaće 2.500.000 evra godišnje ako ga Inter otkupi. Mada, velika je nepoznanica da li će to Inter i uraditi s obzirom da već mesecima vodi pregovore sa Tomom Menijeom iz Pari Sen Žermena koji bi na leto trebalo da stigne kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor.

Izabrane vesti

Mozes suštinski dolazi iz Fenerbahčea u kojem je proveo prethodnih godinu i po dana. Prošle zime ga je Čelsi pozajmio Feneru na 18 meseci, ali je sada je pozajmica okončana šest meseci ranije. Fenerbahče je hteo da ga skine sa platnog spiska zbog visoke zarade i otvori mesto za transfer Rikarda Rodrigeza iz Milana, a igraču se išlo kod bivšeg učitelja Antonija Kontea.

Mozes i Konte su imali fenomenalnu saradnju u Čelsiju. Konte ga je od otpisanog igrača pretvorio u jednog od najbitnijih i najstandardnijih članova šampionske greneracije. U Kontevoom specifičnom sistemu 3-5-2, bočni igrači su jako bitni i Mozes je u Čelsiju tada fantastično obavljao ulogu beka/krila na desnoj strani. Sada Konte isto očekuje i u Interu.

Letos je za tu poziciju kupljen Valentino Lazaro iz Herte, ali je Austrijanac razočarao Interovog trenera i posle samo šest meseci napušta klub. Njukasl i RB Lajpcig ovih dana pregovaraju sa Interom o dovođenju Lazara. Mozes je došao baš na njegovo mesto.

S obzirom da je Austrijanac igrao slabo, Konte je tokom sezone na poziciji desnog bočnog koristio Antonija Kandrevu i Danila Dambrozija koji su solidno obavljali posalo, ali ipak nisu ono što je Konte tražio. Mozes jeste. Pre Nigerijca je meta bio Romin levi bek Leonardo Spinacola kojeg je Konte planirao da koristi na desnoj starni, ali je u poslednjem momentu propala trampa sa Romom za Politana jer Inter nije želeo da se obaveže na otkup Spinacolinog ugovora. Tako je u prvi plan iskočio Mozes, sve je vrlo brzo dogovoreno i Čelsi je pristao na pozajmicu s pravom otrkupa s obziom da igrač ima još ugovor sa Plavcima do leta 2021. godine.

Ešli Jang na levom boku i Viktor Mozes na desnom su pojačanja na kojima je Konte insistirao i koja bi trebalo da donesu ubitačnost u Interovoj igri po krilima, ali i da u defanzivi zatvore prilaze Handanoviću i štoperskom trilingu. Sa njihovim dolascima, Inter nije završio zimski šoping. Plan je da ekipu do kraja prelaznog roka pojačaju još Kristijan Eriksen i Olivije Žiru.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara