Zvanično je: Real Madrid zaradio 10 puta na Edegardu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 09:47

Norvežanin je sada Arsenalova opklada

Stigla je i zvanična potvrda: Martin Edegard je novi igrač Arsenala! Ovoga puta trajno. I to bez opcije da se vrati u Real Madrid.

Norvežanin je jutros potpisao ugovor sa Tobdžijama u čijim redovima je proveo prošlu polusezonu kao pozajmljen igrač. Očigledno je ostavio toliko jak utisak na menadžment Arsenala pa je londonski klub rešio da ga otkupi. Uključujući i bonuse, Arsenal će Realu platiti oko 40.000.000 evra za norveškog vezistu. Madriđani će zaraditi desetostruko više na Edegardu!

Izabrane vesti

Podsetimo da su ga pre šest i po godina kao čudo od deteta platili nešto manje od 3.000.000 evra Stromgodsetu. Tada se cela fudbalska Evropa otimala za norveškog vunderkinda. Edegard je zapalio Evropu kada je sa 15 godina debitovao u seniorskom timu norveškog prvoligaša. Otimali su se tada za njega Bajern Mančester Junajted, Čelsi, Barselona... Završio je u Realu.

Ali u Madridu nikada nije ispunio očekivanja. Nije se nametnuo ni Ančelotiju, ni Benitezu, ni Zidanu... Real ga je prvo kalio u mladom timu, potom ga slao na pozajmice u Herenven, Vitese, Real Sosijedad i na kraju u Arsenal. Odigrao je samo 11 mečeva za prvi tim Merengesa.

Madriđani su lepo zaradili i od pozajmica Norvežanina. Primera radi, Real Sosijedad je samo za jednogodišnju pozajmicu platio 2.000.000 evra, a Arsenal čak 5.000.000 evra za polugodišnju! Doduše, Edegard je imao i prilično lep ugovor u Realu vredan 3.500.000 evra godišnje bruto. Ali kada se sve sabere, Madriđani su sjajno proišli sa norveškim vezistom. Zaradili su desetostruko više.

Arsenal je posle šestomesečne pozajmice bio ubeđen da je Edegard ono što im treba. Iako je igrač imao želju da još jednom proba da se nametne u Real Madridu, Karlo Ančeloti mu je saopštio da ga vidi u rotaciji sa nekom ne baš bitnom ulogom i tada je prelomio da se vrati u London. Pregovori su trajali nekoliko nedelja i na kraju je Arsenal platio ono što je Real tražio, a igrač je potpisao ugovor do 2026. i zadužio dres sa brojem osam.


tagovi

Martin Edegorletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara