Slaviša Jokanović (©AFP)
Slaviša Jokanović (©AFP)

Zvanično: Jokanović u Dinamu, ugovor potpisan na godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 18:37

Sa opcijom produžetka na dve sezone ukoliko ispuni očekivanja

Dinamo iz Moskve rešio je goruće pitanje, za novog šefa stručnog štaba postavljen je Slaviša Jokanović. Ruski klub je sa srpskim strategom dogovorio saradnju dugu godinu dana, koja će biti automatski produžena i za iduće dve sezone ukoliko ispuni očekivanja u Moskvi.

Dugo su u Dinamu vagali koja je najbolja solucija otkako su ostali bez trenera. Nemački stručnjak Sandro Švarc napustio je klub krajem maja, a pronalaženje adekvatnog rešenja otežala je UEFA odlukom da suspenduje Ruse iz međunarodnih takmičenja. U takvoj situaciji malo ko je bio voljan da krene put Moskve, čak je u jednom trenutku i agent Slaviše Jokanovića demantovao da će doći do dogovora, ali dve nedelje kasnije sve se okrenulo.

Izabrane vesti

Slaviša Jokanović odlučio je da stisne ruku čelnicima moskovskog Dinama, prihvatio se posla u sezoni u kojoj ruski timovi neće videti bleštavu svetlost evropske pozornice i želja rukovodstva se ispunila. Imao je Dinamo dva pika za trenera i obojica su iz Srbije. Marko Nikolić odjavio je Moskovljane, ne i Jokanović, koji će 21. juna početi da radi sa ekipom.

Pre no što počne sa radom u ruskoj prestonici, Dinamo će naredne sedmice predstaviti srpskog stratega, a potom će uslediti obavezna lekarska testiranja za kompletan tim i početak pripremnog perioda za novu sezonu. Slaviši Jokanoviću će u Moskvi saradnik biti Željko Buvač, koji obavlja funkciju sportskog direktora.

Dinamo je do red sam kraj sezone bio najveći konkurent Zenitu u bori za titulu, ali je sezonu, ipak, završio na trećem mestu. Onoga trenutka kada je postalo jasno da će tim iz Sankt Peterburga četvrti put zaredom osvojiti trofej, kao i da se ostatak šampionata igra pro forma radi, moskovski Dinamo je zaređao sa lošijim rezultatima. Poražen je i u finalu kupa od Spartaka, te je tako produžio post koji datira još od sezone 1994/1995.

Slaviši Jokanoviću će posao u Dinamu biti prvi od rastanka sa Šefild Junajtedom u novembru prošle godine. U Engleskoj je vodio i Fulam i Votford, a takođe je trenirao i Makabi Tel Aviv, Levski, Al Garafu, Mouangtong i Partizan, gde je počeo da peče trenerski zanat. Moskovski klub je na zvaničnom saju poželeo mnogo sreće i pobeda srpskom strategu.


tagovi

Slaviša JokanovićDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara