Foto: burnleyfootballclub.com
Foto: burnleyfootballclub.com

Zvanično: Kompani došao da vrati Barnli u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 14:35

Mladi belgijski trener potpisao na tri godine

Ono o čemu se pisalo više od mesec dana unazad, danas je dobilo zvaničnu potvrdu – Vensan Kompani je novi trener Barnlija. Nekoliko kandidata bilo je u opticaju, među njima Kris Vajlder i Vejn Runi, međutim, izbor je na kraju pao na mladog, ambicioznog stručnjaka.

Kompani je u prethodne dve sezone vodio Anderleht, ali je sa slavnim belgijskim klubom uspeo da dogovori sporazuman raskid saradnje, a uprkos tome što je pregovore sa Barnlijem započeo još dok je zvanično bio premijerligaš, nije promenio mišljenje ni onda kada su ispali u niži rang.

Izabrane vesti

Na njemu je da elitni fudbal vrati na Turf Mur. I biće mu pakleno teško, jer klub su ovog leta napustili kapiten Ben Mi i njegov dugogodišnji štoperski par Džejms Tarkovski, potom i Aron Lenon, Fil Bardsli, Erik Piters i Dejl Stivens. Pride, očekuje se da ode i Vut Veghorst, zimsko pojačanje iz Volfzburga kojem se baš i ne igra druga liga. Mada, u klubu najavljuju zaokret u transfer politici i pružanje šanse mlađim igračima, zbog čega u neku ruku i ne čudi egzodus onih iskusnijih.

Kako bilo, Kompani je iskazao veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa Klaretsima.

"Barnli je zaistra istorijski klub i čast mi je što sam postavljen za trenera prvog tima. Uzbuđen sam zbog izazova koji je pred nama. Impresioniran sam vizijom uprave kluba koja je u skladu sa mojom i radujem se što ću imati ulogu u bitnoj sezoni u koju ulazimo", istakao je Kompani.

Prvi čovek Barnlija Alan Pejs takođe nije krio zadovoljstvo.

"Vensan je dokazani lider i veom sam impresioniran njegovim idejama vezanim za Barnli, njegovom željom za uspehom i fokusom na vraćanju kluba u Premijer ligu. Pokazao je impresivne sposobnosti u vođenju jednog od najvećih belgijskih klubova nazad u evropski fudbal i finale kupa prošle sezone", rekao je Pejs.



tagovi

Vensan KompaniBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara