Zvanično: Lajpcig kupio jednog od najcenjenijih sportskih direktora Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 17:21

Borusija popustila...

Posle dugih i mučnih pregovora jutros je konačno došlo do dogovora između RB Lajpciga i Borusije iz Menhengladbaha koji je rezultirao transferom jednog od najcenjenijih sportskih direktora Evrope u Red Bulovo jato: Maks Eberl od 15. decembra preuzima brigu o kompletnom sportskom sektoru najmlađeg bundesligaša.

Podsećanja radi, Eberl se pre nekoliko meseci povukao sa pozicije sportskog direktora Gladbaha zbog navodne emotivne i fizičke iscrpljenost bez obzira što je imao važeći ugovor. Na konferenciji za štampu na kojoj je plakao dalo se naslutiti da bi čak mogao da se definitivno oprosti od fudbala, pa su ljudi iz kluba sa Borusija parka bili prilično iznenađeni kada se pojavila mogućnost da istu funkciju preuzme u Lajpcigu.

Izabrane vesti

Zatevali su iz tog razloga papreno obeštećenje (oko 5.000.000 evra), da bi na kraju pristali da ga puste za 2.500.000 i dodatni 1.000.000 kroz bonuse koji bi bili aktivirani u slučaju dobrih rezultata Bikova do kraja sezone. Pretpostavka je da se radi o plasmanu u Ligu šamiona...

Od Maksa Eberla očekuje se da stabilizuje RB Lajpcig na svim nivoima i da nastavi da sledi utvrđenu politiku transfera i klupsku filozofiju koju je uspostavio Ralf Rangnik - kupuj jeftino, igraj Ligu šampiona redovno, prodaj papreno.

Imaući u vidu kako je radio u Gladbahu, s ograničenim sredstvima, čini se da Red Bul nije mogao da izabere boljeg čoveka za ovu poziciju.

Eberl je na funkciji u Borusiji proveo punih 14 godina i od kluba koji je čak ispadao u Cvajtu napravio stabilnog bundesligaša, tri puta izborio plasman u Ligu šampiona i četiri puta u Ligu Evrope. Pritom zaradivši preko 220.000.000 evra na prodaji igrača.

Imajući sve to vidu jedno vreme slovio je za veoma ozbiljnog kandidata za sportskog direktora Bajerna. U Minhen su poverenje ipak poklonili Hasanu Salihamidžiću, dok Eberlu sada predstoji dokazivanje u drugoj, ali ne mnogo manje zahtevnoj sredini.


tagovi

Maks Eberl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara