Anhelinjo sa dresom Hofa (©tsghoffenheim)
Anhelinjo sa dresom Hofa (©tsghoffenheim)

Zvanično: Lajpcig poslušao Anhelinja i pustio ga da ostane u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 19:03

Španac imao druge opcije, on je hteo Hofenhajm

Pre koji dan došlo je kao potpuno iznenađenje, sada je zvanično - Anhelinjo je novi fudbaler Hofenhajma!

Izgleda da su priče o tome da Domeniko Tedesko nije preveliki ljubitelj Anhelinjovih kvaliteta tačne, jer kako drugačije objasniti to što je žrtvovao jednog od najboljih igrača u klubu proteklih sezona i doveo Davida Rauma za 25.000.000 evra? Kako bilo, Lajpcig je napravio posao na kojem je Tedesko insistirao, a isto je uradio i Hofenhajm, po želji španskog beka.

Izabrane vesti

Subota, 15.30: (1,57) Hofenhajm (4,30) Bohum (6,25)

Naime, iako je proteklih dana i sedmica imao opcije da se vrati u Premijer ligu ili domovinu, Anhelinjo je tražio od Lajpciga da ga pusti da ostane u Bundesligi, a Hofenhajmu je levi bek njegovih karakteristika neophodan posle odlaska Rauma. Tako su sve strane zapravo spojile lepo i korisno, zbog čega je Anhelinjo podigao plavi dres. Doduše, radi se o jednogodišnjoj pozajmici, uz opciju kupovine za 20.000.000 evra.

Andre Brajtenrajter dobio je kapitalca i čoveka koji može praktično sam da drži ceo levi bok. Anhelinjo je sjajno pojačanje za sisteme sa tri štopera i ofanzivnim bekovima, zbog toga je odlične igre pokazao u Lajpcigu ovih godina, a nešto slično čeka ga i u Hofenhajmu. Španac je prošle sezone doprineo osvajanju domaćeg kupa i novom plasmanu u Ligu šampiona sa tri gola i 12 asistencija.

Podsetimo, za Anhelinja su se u poslednje vreme interesovali Barselona i Brajton, ali on je želeo da nastavi svoj igrački razvoj u Nemačkoj.


tagovi

AnhelinjoHofenhajmRB LajpcigLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara