Lazar Jovanović
Lazar Jovanović

Zvanično: Lazar Jovanović u Crvenoj zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 13:35

"Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu", izjavio je Mitar Mrkela na predstavljanju mladog fudbalera

Mozzart Sport je pre pet dana najavio, Crvena zvezda danas potvrdila putem klupskih kanal: Lazar Jovanović novi je fudbaler srpskog šampiona.

Sin proslavljenog srpskog fudbalera Milana Jovanovića na stadion Rajko Mitić dolazi pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Vojvodinom. Sa crveno-belima potpisao je, za malolentog fudbalera, maksimalan trogodišnji ugovor, mada se očekuje da parafira novi čim postane punoletan 30. novembra.

Izabrane vesti

"Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu. Igrao je u Vojvodini i pravi je biser srpskog fudbala, te mi je izuzetno drago što je u Crvenoj zvezdi. Mislim da igrači takvog profila nedostaju srpskom fudbalu i verujem da će navijači prepoznati njegov talenat i podržati ga na putu da postane veliki igrač Crvene zvezde. Brz je, dribler, ima igru "jedan na jedan", i to su atributi koji su ga preporučili Zvezdi. Zaista smo ga dugo pratili i verujem da će u narednom periodu na utakmicama koje naš tim igra pokazati kvalitet i ostaviti dubok trag u klubu. Radimo već dugo na tome da dovodimo najtalentovanije igrače iz Srbije u Zvezdu i stalo nam je do toga da u budućnosti budu okosnica kluba", izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela na predstavljanju 17-godišnjeg fudbalera.

Podsetimo, Mozzart Sport je još krajem aprila otkrio da je Jovanović podneo tužbu protiv Vojvodine zbog neizmirenih obaveza te zatražio raskid ugovora. Stoga će novosadskom klubu, po propisima FSS, pripasti tek oko 30.000 evra na ime trening kompenzacije.

Zadovoljstvo dolaskom u Crvenu zvezdu izrazio je i sam fudbaler.

"Presrećan sam i pun emocija. Došao sam u najveći klub na Balkanu i svestan sam da su velika očekivanja od mene, ali verujem da ću uspeti da ih opravdam, te da ću postići velike uspehe sa Zvezdom. Ne plašim se očekivanja u tom smislu, već me ona dodatno motivišu. Došao sam da radim, treniram i da se nametnem šefu stručnog štaba. Odradio sam već jutarnji trening sa ekipom, i saigrači su me sjajno prihvatili. Veliki broj njih znam iz mlađih kategorija, igrali smo jedni protiv drugih, takođe i iz reprezentacije. Što se mene lično tiče, najviše volim da igram na poziciji prednjeg veznog, polušpica, špica. Nisam mnogo igrao za prvi tim Vojvodine, ali pokazao sam u mlađim kategorijama koje su mi glavne karakteristike. Smatram da imam osećaj za gol, dribling u trku i iz mesta, šut sa distance, realizaciju, i uglavnom su mi forte napadačke karakteristike. Želim da sa Zvezdom osvojim duplu krunu i da budemo konkurentni u Evropi, a što se mene lično tiče, da se što pre nametnem i izborim za startnu postavu", rekao je Jovanović

Krilni fudbaler četvrto je pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Pre njega na stadion Rajko Mitić stigli su Dalsio, Puma i Ebenezer Anan.


tagovi

FK Crvena zvezdaLazar JovanovićLetnji prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara