Zvanično: Lester iskeširao 27.000.000 za Patsona Daku

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.06.21. | 12:28

Odličan posao Brendana Rodžersa...

Imaju Džejmija Vardija, imaju Kelečija Ihenača, a od danas mogu da računaju i na Patsona Daku! Brendan Rodžers i njegov Lester Siti napravili su sjajan posao i u kratkom vremenskom roku - svega petnaestak dana otkako je najavljeno - ozvaničili dolazak najboljeg napadača Austrije.

Kako pišu ostrvski mediji posao je vredan blizu 27.000.000 evra, koliko su Lisice u celosti uplatile na račun RB Salcburga.

Izabrane vesti

Ovaj transfer može se smatrati velikom pobedom Lestera, imajući u vidu da su za Daku ozbiljno bili zagrizli Čelsi, Liverpul, RB Lajpcig i Roma.

Za poslednje dve sezone u dresu austrijskog šampiona Patson Daka postigao je 61 gol na 96 utakmica u svim takmičenjima. Prosečno, dvaput trese mrežu na tri meča. Naravno, tamošnja bundesliga nije ni prići Premijer ligi, ali momak iz Zambije prerastao je sredinu i potreban mu je novi izazov.

Prošle sezone bio je najbolji strelac prvenstva Austrije (27 golova), zabeležio je najviše udaraca u okvir gola (90 ukupno, prosečno 2,21 po susretu), a od svih pogodaka u prethodnom ciklusu samo jedan je postigao iz jedanaesterca.


tagovi

Patson Dakaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara