Loran Blan (©Reuters)
Loran Blan (©Reuters)

Zvanično: Lion doveo Blana da ugasi požar

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 22:19

Bivši selektor Francuske potpisao dvogodišnji ugovor

Loran Blan će ponovo raditi u domovini. Posle četvorogodišnje pauze i još dve provedene u Kataru, trofejni strateg - pre toga i igrač - rešio je da ponovo sedne na klupu. Izabrao je posrnuli Olimpik Lion.

Saradnja sa Peterom Bošom nije išla željenim putem, pa je Holanđanin posle jednog boda u pet mečeva Lige 1 dobio otkaz. Očekivalo se da slavni klub mnogo ranije povuče takav potez, ali uprkos tome što prošle sezone nije izborena Evropa, Boš je dobio novu šansu. I nju je propustio, a dogovor sa Blanom očigledno je ranije postignut. U nedelju uveče samo je i ozvaničeno da je ugovor potpisan na dve godine, odnosno do 30. juna 2024.

Izabrane vesti

Bivši selektor Francuske, zna kako se osvajaju titule. Na prvom trenerskom zadatku vodio je Bordo do trona (2009), a onda i Pari Sen Žermen tri puta (2014, 2015, 2016). U Lionu će za početak imati zadatak da stabilizuje ekipu koja je trenutno na osmom mestu sa 14 bodova iz 10 utakmica. Vodeći PSŽ već beži dvocifrenom razlikom (12).

Videćemo kako će se 56-godišnji strateg snaći pred izazovima s kojima se dosad nije susretao u trenerskoj karijeri. Pritom, vraća se na veliku scenu posle šest godina odsustva. Prvi pomoćnik biće mu Frank Pasi, s kojim je sarađivao u Kataru.

Loran Blan je postao 16. trener Olimpik Liona od 1989. godine, kada se klub plasirao među elitu francuskog fudbala.


tagovi

Loran BlanLionOlimpik Lion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara