(©fkvojvodina.rs)
(©fkvojvodina.rs)

Zvanično: Mateus Indio stigao na "Karađorđe"

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 16:00

Aleksandar Busnić na pozajmici u portugalskoj Vizeli

Posle Džonatana Bolingija i Gurama Giorbelidzea, Vojvodina je angažovala još jednog internacionalca u letnjem prelaznom roku. Kao što je i najavljeno, Brazilac Mateus Indio (24) stigao je na jednogodišnju pozajmicu na "Karađorđe", a prethodne sezone je nosio dres Vitorije Gimaraeš, člana elitnog ranga portugalskog fudbala. Reč je o fudbaleru koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi može da pokrije i mesto štopera.

Ponikao je u brazilskom Sao Kaetanu, iz kojeg se 2020. godine preselio u Portugaliju, kada je pojačao Trofense, a potom je zadužio opremu Vitorije za koju je prošle sezone upisao 12 nastupa. Navodno je pre godinu dana bio i na radaru Nice, Sent Etjena i Nanta, ali je Indio tada odlučio da ostane u Portugaliji. Pred početak nove sezone saopšteno mu je da klub ne računa na njega, pa je odlučio da se oproba u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Istovremeno se nastavlja dobra komunikacija između Novosađana i portugalskog tržišta. Prema saznanjima Mozzart Sporta, Aleksandar Busnić (25) odlazi na jednogodišnju pozajmicu upravo u portugalsku Primeiru, u redove Vizele. Busnić takođe pokriva poziciju zadnjeg veznog, te jačanjem konkurencije na tom mestu u vidu Indija, verovatno ne bi mogao da računa na zapaženu minutažu kod trenera Ranka Popovića.

U dresu Lala Busnić je upisao 63 nastupa u svim takmičenjima i postigao dva gola.

Prethodno su Staru damu u letnjem prelaznom roku pojačali Stefan Vukić, Asmir Kajević, Džonatan Bolingi, Đorđe Crnomarković, Andrija Radulović, Lazar Rosić i Guram Giorbelidze, a sa pozajmica su vraćeni Mihailo Ivanović i Siniša Tanjga.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK VojvodinaMateus Indio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara