Zvanično: Miha doveo jednog od najvećih talenata italijanskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 19:04

Letos su ga želeli Bajern i Milan

Bolonja je potvrdila i drugu zimsku kupovinu! Posle Muse Beroua iz Atalante, Bolonja je potpisala i talentovanog Emanuela Vinjata. Ali on neće zaigrati za tim Siniše Mihajlovića u ovoj sezoni već tek od sledećeg leta.

Vinjato je krilni napadač ili polušpic rođen 2000. godine i spada u jednog najvećih talenata italijanskog fudbala u svojoj generaciji. Ponikao je u Kjevu iz Verone za čiji prvi tim je zaigrao u Seriji A sa samo 16 godina. Ukupno je za Leteće magarce u prethodne dve godine odigrao dvadesetak utakmica. Bolonja je za kupovinu Vinjata platila klubu iz Verone oko 2.000.000 evra s opcijom da plati još 500.000 evra u budućnosti ako se ispune određeni bonusi.

Izabrane vesti

Na prvi pogled deluje da su male pare u pitanju, ali to je zato jer je Vinjato ušao u poslednjih šest meseci ugovora i Kjevo je na kraju prihvatio da zaradi makar nepšto na obeštećenju. Plus je dobio igrača do kraja sezone jer Vinjato ostaje na Bentegodiju kao pozajmljen fudbaler.

Prošlog leta se pominjalo da Vinjata žele velikani poput Bajerna i Milana, kao i Sampdorija. Tada se spekulisalo da su Bavarci i Rosoneri spremni da plate oko 7.000.000 evra za njegovu kupovinu. Naravno, bili su svesni situacije sa ugovorom i da igrač ulazi u poslednje sezonu saradnje sa Kjevom pa nisu nudili veliki novac. Klub iz Verone je tada odbio nadajući se da će igrač tokom jeseni ipak produžiti ugovor, ali kako se to do sada nije desilo, na kraju su popustili i prodali ga Bolonji za samo 2.000.000 evra.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara