Uroš Milovanović
Uroš Milovanović

Zvanično: Milovanović zadužio devetku TSC-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 12:17

Napadač Sportinga iz Hihona na jednogodišnjoj pozajmici u Bačkoj Topoli

Postavilo se pitanje napadača nakon odlaska Petra Ratkova i Stefana Vukića, prvo je u planu bio Filip Holender čiji transfer nije realizovan, da bi se nakon toga danima pisalo o nekadašnjem centarforu surduličkog Radnika. Iako je delovalo da nema ništa od njegovog dolaska, usledio je preokret i Milovanović je postao novi član ekipe koja će se boriti za plasman u Ligu šampiona. Visoki centarfor ima 22 godine i dolazi posle sezone u španskoj Segundi, gde nije uspeo da se nametne kao opcija broj jedan u napadu tima iz Hihona. Briga manje za stručni štab i stratega Žarka Lazetića koji su dolaskom Milovanovića rešili pitanje novog napadača u timu. Nakon odlaska pomenutog Vukića u Vojvodinu, Uroš će postati nova devetka Topolčana.

Rođen u Duizburgu, počeo je karijeru u mlađim kategorijama OFK Beograda, pa je već tada usledio prvi odlazak u Španiju, destinacija Levante. Preko Crvene zvezde i Grafičara, potom Radničkog iz Niša, stigao je do Radnika iz Surdulice gde je pokazao svoj talenat. Sporting iz Hihona je platio 500 hiljada evra za njegov dolazak, međutim, tokom prve sezone je Milovanović retko dobijao šansu u prvenstvu, u kupu je uspeo da se četiri puta upiše u strelce.

Izabrane vesti

Mnogo se govorilo o njegovom transferu ovog leta, zvali su ga i Beveren i Šalke, čak je u jednom momentu delovalo da će ostati u Hihonu i boriti se za minutažu. Presudio je adut Topolčana a to je sigurna grupna faza nekog evropskog takmičenja ove jeseni.

TSC će za dolazak svog novog napadača platiti 50 hiljada evra pozajmicu, uz pravo otkupa za 850.000 evropskih novčanica. Sporting je ubacio i klauzulu koja potom podrazumeva reotkup, ali i procente za oba tima ukoliko ga otkupi treća strana. Dolaskom nekadašnjeg mladog reprezentativca Lazetić je dobio klasičnog centarfora, kojem će osnovni posao biti da postiže golove, a kada se uzme u obzir da će mu društvo u napadu praviti između ostalih Miloš Pantović i Saša Jovanović, budi se optimizam kod navijača vicešampiona Srbije.


tagovi

Uroš Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara