Natan Ake (©Manchester City)
Natan Ake (©Manchester City)

Zvanično: Natan Ake 2025! Samo da se ne ponove Mangala, Otamendi, Stouns...

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 21:31

Pep Gvardiola dobio kapitalno pojačanje u odbrani

To je pojačanje koje se na Etihadu čekalo danima unazad - posle Ferana Toresa, Mančester Siti potpisao je kapitalno pojačanje u odbrani u liku Natana Akea!

Transfer koji se najavljivao danima unazad konačno je dobio svoju zvaničnu potvrdu, a Ake je posle dolaska u Mančester nešto ranije i obavljenih lekarskih pregleda žvrljnuo autogram na petogodišnju saradnju sa vicešampionom Engleske. Siti je u kasu Bornmuta poslao 43.500.000 evra i to pošto je Čelsi odbio da izjednači ponudu Građana pošto je to imao pravo po klauzuli preče kupovine.

Izabrane vesti

"Siti je jedan od najboljih klubova Engleske u poslednjoj deceniji. Dolazak u Siti za mene je ostvarenje sna. Ovo je vrhunski klub sa najkvalitetnijim igračima. Na koju god poziciju da pogledate vidite najveća imena svetskog fudbala. Pep Gvardiola je trener svetske klase, a sve ono što je napravio u dosadašnjoj karijeri najbolje govori o njegovim kvalitetima. Njegov stil igre i fudbalska filozofija mi prijaju,. Radiću maksimalno da ekipu učinim boljom", izjavio je Ake po potpisivanju ugovora sa Mančester Sitijem.

A, da li je Mančester Siti konačno pronašao naslednika Vensana Kompanija? To je ono što se svi u ovom trenutku pitaju. Godinama Mančester Siti pokušava da nađe čoveka koji će uspeti da uradi ono što je legendarni kapiten Sitija dugo radio pre nego što su ga hronične povrede fudbalski unakazile. Od Elijakima Mangale, preko Nikolasa Otamendija, do Džona Stounsa i troška od gotovo 150.000.000 evra, Mančester Siti je sa dovođenjem Akea potrošio blizu 200.000.000 evra samo na štopere. A, da ne zaboravimo da je tu Ajmerik Laport koji je uprkos teškoj povredi praktično jedini i u potpunosti opravdao velika očekivanja javnosti.

Akeov dolazak u Siti znači i da će Stouns najverovatnije da ide, mada se odavno pominje i mogućnost Otamendijevog izlaznog transfera i to u Betis kod Manuela Pelegrinija. A, čak se šuška i o Barseloninom ozbiljnom interesovanju za Erika Garsiju, što znači da Ake možda neće biti jedino pojačanje kluba u poslednjoj liniji, odnosno u srcu odbrane.

Do tada, ostaje da je Mančester Siti dosad obavio dva odlična posla.



tagovi

Natan AkeLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara