(© Star sport)
(© Star sport)

Zvanično: Nemanja Jović nije više fudbaler Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 10:58

O potraživanjima – naknadno

Nijedna loša vest nikad ne stiže sama. Najčešće idu tri u paketu. Tokom srede je Partizan ostao bez predsednika (mada će se navijači saglasiti da je odlazak Milorada Vučelića povoljna okolnost), u četvrtak ozvaniči eliminaciju iz Evrope, a u petak izgubio Nemanju Jovića. Slučaj mladog krilnog veziste je zvanično okončan u korist igrača i crno-beli se tu više ništa ne pitaju.

Na osnovu odluke Veća za rešavanja sporova pri Fudbalskom savezu Srbije, Jović je dobio raskid ugovora na štetu kluba, kao što je i tražio pre nekoliko meseci kad je pokrenuo spor. Tad je zahtevao odštetu u visini od 900.000 evra, ali kako saznaje Mozzart Sport, taj deo još nije rešen. Tačnije, o potraživanjima će se odlučivati kasnije, dok se prikupi potrebna dokumentacija i saslušaju sve zainteresovane strane.

Izabrane vesti

Ono što je izvesno jeste da od 1. septembra Nemanja Jović zvanično nije član kluba iz Humske, iako je bilo planirano da ostane na Topčiderskom brdu do juna 2025, pošto je tako naznačeno u papirima prilikom produžetka saradnje, leta 2021. Posledično tome, može nesmetano da traži novu sredinu, bez ikakvih ograničenja, pošto je sa crno-belima završio.

Slučaj Nemanje Jovića još jedan je pokazatelj kako posluju aktuelni vlastodržici predvođeni Milošem Vazurom. Dozvolili su da im pobegne Takuma Asano i naravno da nisu dobili spor pred FIFA (ako su ga ikad i pokrenuli), Fuseniju Dijabateu ne pada na pamet da se vrati za Beograd, jer je poručio da Partizan ne poštuje dogovor (navodno, dobio usmeno obećanje da će biti prodat u ovom prelaznom roku), a u međuvremenu je i nekadašnji mladi reprezentativac tužio klub u kome je formiran i dogurao do prvog tima.

Velike su planove u Humskoj imali od Jovića. Bio im je pre dve godine zaštitno lice prilikom promocije novog dresa, predstavljen je kao budući veliki projekat, možda i višemilionski transfera, odlazi na mala vrata. Učinak: na 95 utakmica dao 11 i namestio deset golova. Utisak: mogao je više.


tagovi

Nemanja JovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara