Stadion Karađorđe (©Reuters)
Stadion Karađorđe (©Reuters)

Zvanično: Novi Sad domaćin Belorusiji i Švajcarskoj

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.22. | 16:19

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće odigran 25. marta u Novom Sadu

Zbog zabrane UEFA da se međunarodne utakmice igraju u Belorusiji, reprezentacija te zemlje ponovo će biti domaćin u Srbiji, potvrdila je Evropska fudbalska organizacija.

Posle Slovačke (0:1), Azerbejdžana (0:0) i Kazahstana (1:1) u Ligi nacija, Belorusi će ponovo na novosadskom Karađorđu u gostiti Švajcarsku. Ovaj put u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a meč je zakazan za 25. mart.

Izabrane vesti

Kao i u prethodna tri slučaja, ponovo će tribine biti zatvorene za gledaoce jer stadion Vojvodine ne ispunjava potrebne kriterijume za održavanje međunarodne utakmice. Ovaj put, ipak, domaćinstvo Belorusije u Novom Sadu izaziva nešto veću pažnju pošto će joj rival biti selekcija s kojom je Srbija igrala u istoj grupi na poslednja dva Svetska prvenstva. I oba puta izgubila.

Na minulom Mundijalu u Kataru bilo je 3:2 za Švajcarce, a pre četiri godine u Rusiji 2:1. Oba poraza koštala su nas prolaza u narednu fazu.

Pored Belorusije i Švajcarske u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj su još Andora, Izrael, Rumunija i selekcija takozvanog Kosova.


tagovi

kvalifikacije za Evropsko prvenstvoreprezentacija Švajcarskereprezentacija Belorusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara