Oliver Glazner (©Reuters)
Oliver Glazner (©Reuters)

Zvanično: Oliver Glazner novi trener Ajntrahta

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.05.21. | 14:35

Dosadašnji šef struke Volfzburga

Otišao je jedan Austrijanac, Adi Hiter, a došao je drugi – Oliver Glazner.

Ajntraht je zvanično objavio da je Glazner postao novi šef struke frankfurtskog tima, ugovor je potpisan do leta 2024. godine. Stručnjak rođen u Salcburgu je u prethodne dve godine vodio Volfzburg, sa kojim je osvojio četvrto mesto i izborio plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Zov evropske elite je, izgleda, bio nedovoljno jak naspram ponude Ajntrahta, tako da je Glazner odlučio da se preseli u Frankfurt. Austrijanac je sa Vukovima imao ugovor do juna 2022. godine, tako da je njegov novi klub morao da plati obeštećenje, ali su se sve strane usaglasile da sumu ne iznose u javnost.

Oliver Glazner je prelazak u Ajntraht nazvao novim izazovom u karjeri.

Ajntraht je uzbudljiv klub, koji je mnogo napredovao poslednjih godina. Vlada velika povezanost grada i celog regiona sa klubom, koji je postao cenjeno ime i u evropskim okvirima, pogotovo nakon sjajnog nastupa u Ligi Evrope prethodnih sezona. Smatramo da Ajntraht još ima mnogo prostora za napredak i jedva čekamo da se upustimo u taj novi izazov“, rekao je Glazner za klupski sajt.

Austrijski stručnjak je celu igračku karijeru proveo u Ridu, osim šestomesečne pozajmice LASK-u, pa je u istom klubu zaplovio u trenerske vode. Posle samo jedne sezone prešao je u LASK, koji je vodio četiri godine, da bi 2019. dobio posao u Volfzburgu. 


tagovi

Ajntraht FrankfurtBundesligaOliver Glazner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara