Zvanično: Perin napustio Juventus

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.01.20. | 16:19

Italijanski golman opet na staroj adresi

Posle godinu i po dana, italijanski golman Matija Perin se vratio iz Juventusa u matičnu Đenovu. On je danas prošao lekarkse preglede i ozvaničio odlazak na šestomesečnu pozajmicu u Đenovu.

Perin je dete Đenove za koju je debitovao kao 19-godišnjak i tada je važio za jednog od najtalentovanijih golmana Italije i Evrope. Etikteiran je kao naslednik Điđija Bufona ali su ga teške povrede sprečile da napravi karijeru kakva se očekivala. Pre godinu i po dana je ipak došao u Juventus kada je Bufon otišao u PSŽ. Ali da bude rezerva Ščensnom. Kada se Bufon letos vratio, bilo je jasno da će Perin biti treći golman i da nema budućnost u Juventusu. Bio je u pregovorima sa Benfikom, transfer je dogovoren, ali nije uspeo da prođe lekasrke preglede i ostao je u Torinu.  

Izabrane vesti

Čekao je zimski prelazni rok i kada je stigla ponuda Đenove, nije se mnogo dvoumio. Ostaje da se vidi šta će biti sa Rumunom Raduom koji je do sada bio prvi golman Đenove i pružao dobre partije. A izvesno je da će klub posle samo šest meseci napustiti brazilski golman Jarlej koji će se najverovatnije vratiti u domovinu.

Inače, Perin je drugi zvučan odlazak iz Juventus ove zime. Pre njega je klub napustio Mario Mandžukić, a očekuju se još sigurni odlasci Danijelea Ruganija i Marka Pjace. Možda i Emrea Džana.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara