Zvanično: Pitbul sa MVP zvanjem stigao u Betis kao najveće pojačanje za 4+4+25%

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 21:21

Argentinski reprezentativac na Benito Viljamarinu

Posle više nedelja pregovora i ubeđivanja, Betis je večeras konačno dočekao da i zvanično potvrdi: Gvido Rodrigez je potpisao!

Argentinski reprezentativni vezista stiže iz meksičke Amerike koja se dugo opirala Betisovim ponudama, tražila i 15.000.000 dolara na poečtku pregovora, ali je na kraju morala da pristane na manje. Betis će meksičkom velikanu isplatiti 4.000.000 dolara odmah (oko 3.600.000 evra) plus 4.000.000 dolara kroz bonuse i na kraju 25 odsto od narednog Rodrigezovog transfera.

Izabrane vesti

Na kraju je presudila volja samog igrača da pređe u Betis. Pošto su Meksikanci dugo vremena pokušavali visokom cenom da oteraju kupce, a onda i menjali uslove u pregovorima, Rodrigez je otputovao pre nekoliko dana u Meksiko Siti, izrazio jasnu želju da napusti klub i na kraju izdejstvovao transfer pod pomenutim uslovima. Njemu je za šest meseci isticao ugovor u meksičkom klubu i zapretio je da će sačekati šest meseci, a onda kao slobodan igrač napustiti klub.

Doduše, morao je da se malo više potrudi i Betis koji je na početku pregovora nudio tek oko 5.000.000 evra za igrača čija realna vrednost na tržištu je makar trotruko veća. Na kraju su ponudili bonuse i procente kojima su slomili Meksikance. Interesantno je da je Betis i pre godinu dana doveo veliko pojačanje iz Amerike kada je za 14.000.000 evra potpisao talentovanog Dijega Laineza.

Rodrigez je sinoć doputovao u Sevilju, danas je proešao lekarske preglede i potpisao ugovor do leta 2024. godine. Gvido Rodigez ima 25 godina i igra na poziciji zadnjeg veznog. Klasična “petica” po fudbalskim shvatanjima u Argentini. Sjajan je u defanzivi, fizički moćan, ima dobar pas i plejmejkerske sposobnosti. Prethoidne sezone je u Meksiku proglašen za MVP igrača lige što dovoljno govori o njegovim kvalitetima. O dolaska Lionela Skalonija na selektorsku funkciju, standardan je i u reprezentaciji Argentine, a pored Betisa su ga još želeli Lacio i Hetafe.

Prošao je mlađe kategorije River Plejta, kratko igrao na pozajmici u Defenzi i Hustisiji, da bi potom otišao u Meksiko. Prvo u Tihuanu, a onda posle samo jedne sezone u veću i poznatiju Ameriku u kojoj je vrlo brzo postao jedan od nosilaca igre. Rodrigez je drugo zimskoj pojačanje Betisa, pošto je pre njega na pozajmicu iz Barselone došao i mladi vezista Karles Alenja.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara