Zvanično: Pitbul se vratio u Južnu Ameriku posle 12 godina da zaustavi sunovrat

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 17:43

Iskusni univerzalac pojačao velikana brazilskog fudbala

Vasko da Gama je jedan od 12 velikana brazilskog fudbala, jedan od najtrofejnijih u državi i posle Flamenga najpopularniji klub u Rio de Žaneiru.

Ali otkako su popularni Moreplovci 2008. godine prvi put u klupskoj istoriji ispali u drugu ligu, nikako da se vrate na staze stare slave. Od tada su se imali uspone ali i mnogo više padova. Vraćali su se u elitu i još tri puta ispadali u drugu ligu što je debakl za klub takve tradicije. Velike titule su ih zaobilazile, osvojeni su samo neki regionalni trofeji, a odnedavno su vlasnici kluba postali Amerikanci iz kontroverznog investicionog fonda „777 Partners“ koji se sumnjiči za mnoge nelegalne radnje.

Izabrane vesti

Kriza je opet zakucala na vrata Vaska, a ova sezona je statistički najgora u klupskoj istoriji i miriše na još jedno ispadanje. Vasko je poslednji na tabeli sa samo devet bodova iz 14 mečeva. Iako je zimus uoči početka sezone u Seriji A potrošeno skoro 20.000.000 evra, rezultati su očajni i potrebno je još pojačanja.

Među prvima je nedavno došao iskusni ofnazivac Aleks Tešeira iz Bešiktaša, a danas i još jedno zvučno pojačanje.

Dres Morepolavaca je obukao čileanski veteran Gari Medel. Iskusnom univerzalcu je istekao ugovor u Bolonji posle tri godine i potpisao je za Vasko kao slobodan igrač. Posle 12 godina se vratio u Južnu Ameriku pošto je po odlasku iz Boke Juniors igrao još za Sevilju, Kardif, Inter i Bešiktaš. Tražili su ga i klubovi iz domovine, ali je popularni Pitbul zagrizao težak izazov u Vasko i potpisao ugovor na godinu i po dana.

Iskustvo i borbeni duh Medela bi mogli da prodrmaju uljuljanu svlačionicu Vaska, mada će za to biti potreban i novi trener. Nedavno je smenjen Maurisio Barbieri zbog slabih rezultata i Vasko traži neko iskusno i zvučno rešenje na klupi. Već su ih odbili Rožerio Seni, Eduardo Kudet i Dijego Alonso. A danas i bivši urugvajski selektor Gustavo Alfaro. Igrač poput Medela je u takvoj situaciji zlata vredan...


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Gari MedelVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara