Zvanično: Princ Poldi se vratio u Tursku i razočarao celo Zabže

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 16:58

Ipak ništa od dolaska u Gornik

Sanjalo je celo Zabže dolazak Lukasa Podolskog, nadali su se pomalo i navijači Kelna, ali na kraju Princ Poldi je izabrao treće rešenje i definitivno postao igrač – Antalije. Sada i zvanično.

Podolski je ponovo u Turskoj! Samo dve i po godine pošto je napustio Galatasaraj i preselio se u Vizel Kobe, bivši nemački reprezentativac preselio se u čuveno letovalište gde će pokušati da izvuče klub iz zone davljenika i obezbedi mu ostanak u društve turske elite.

Izabrane vesti

Neće to biti nimalo lak posao s obzirom da je Antalija u silaznoj putanji i da u Super ligu ne zna za pobedu na već jedanaest utakmica i da su u istom periodu osvojena svega tri boda. Jedina olakšavajuća okolnost za Antaliju je činjenica da ni najbliža konkurencija u borbi za opstanak nije u nekoj formi, što može da ostavi nadu u srećan kraj za Antaliju.

Podolski je s novim klubom potpisao ugovor na godinu i po dana, ali finansijski detalji nisu poznati.

Podsetimo, od momenta kada je bilo poznato da će Podolski otići iz Vizela, mediji širom Evrope najavljivali su senzacionalni transfer u Gornik iz Zabža, klub tik uz njegov rodni grad Gljivice. Podolski je u nekoliko navrata pričao da će jednog dana doći u Gornik i tu završi karijeru. S obzirom da ima pune 34 godine navijači su još od novembra željno iščekivali momenat kada će Princ Poldi objaviti da dolazi u Gornik, ali to se nije desilo.

Poslednjih nedelja svoje nade imali su i navijači Kelna, a kada su videli Podolskog u svečanoj loži njihovog stadiona tokom drugog poluvremena utakmice protiv Volfzburga (3:1) činilo se da bi mogla da se obnovi stara romansa. Ipak, od svega dogovoreno je samo da Podolski po završetku igračke karijere preuzme jednu od funkcija u klubu, što je takođe velika stvar.

Podolski je u karijeri odigrao preko 650 utakmica, uključujući 130 u dresu reprezentacije Nemačke. U Karijeri je pored Kelna igrao za Bajern, Arsenal, Inter, Galatasaraj i Vizel Kobe, a od klupskih trofeja izdvaja se dupla kruna s Bajernom 2008, FA kup s Arsenalom 2014, Kup i Superkup Turske s Galatom i Kup Japana 2019. S reprezentacijom Nemačke postao je svetski šampion 2014. u Brazilu. Bio je najbolji strelac Cvajte u dresu Kelna 2005, najbolji igrač Mundijalita naredne godine, ali i u idealnom timu Evropskog prvenstva 2008. Poznat je i po ozbiljnom humanitarnom radu i kao filantrop.

U Antaliji će nositi dres s brojem "11". 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara