Zvanično: Proleter doveo Kuna za efikasniju igru

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 16:36

Mađarski kreativac potpisao za novosadski klub

Značajno je Proleter renovirao tim između dva prvenstva. Čak 11 novijalija stiglo je na Slanu baru – jedan u međuvremenu otišao, pošto je Andrija Kaluđerović potpisao za uzbekistanski Nasaf – ali nije kraj kad su u pitanju pojačanja. Zasad poslednje stiglo je ovog četvrtka pošto je ugovor potpisao Bertalan Kun.

Kao što je Mozzart Sport najavio pre nekoliko dana, mađarski ofanzivac je novi član Proletera, s tim da njegov novi klub nije naveo na koliko je saradnja overena. Izvesno je samo da se od Kuna očekuje uticaj na povećanje efikasnosti, pošto je tim Dušana Bajića, prethodno vođen trenerskom rukom Branka Žigića i Sekule Rašiovana, poentirao samo pet puta u uvodnih sedam kola. U subotu veče gostuje Crvenoj zvezdi, mada je pitanje hoće li u konkurenciji za tim biti najnovija akvizicija.

Izabrane vesti

Betalan Kun ima 22 godine, ponikao je u Vespremu, da bi se preselio u Holandiju kad je u zemlji Lala njegov otac Čaba dobio posao. Skauti slavnog PSV-a prepoznali su potencijal momka koji se najbolje snalazi u ulozi plejmejkera (mada može da dejstvuje po boku), s njim potpisali ugovor, pa se dokazivao u kadetskom, omladinskom i U21- sastavu Filipsovaca.

Do prvog tima PSV-a nije dobacio, pa se pre dve godine vratio u Mađarsku, obukao dres Đera, da bi minulu sezonu proveo u Zalaegeršegu. Za taj klub odigrao je samo četiri meča. Sad je na novom početku. U Novom Sadu.



tagovi

Proleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara