Nemanja Radonjić i Rui Košta (twitter©SLBenfica)
Nemanja Radonjić i Rui Košta (twitter©SLBenfica)

ZVANIČNO: Radonjić podigao dres Benfike, konkurencija će biti paklena

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 00:51

Orlovi daju Marselju 1.000.000 za pozajmicu, pa još 7.000.000 u slučaju otkupa

Juče je pao dogovor, danas je transfer ozvaničen. Nemanja Radonjić je stigao na pozajmicu u Benfiku koja će na kraju sezone moći da ga otkupi od Marselja za 8.000.000 evra u slučaju da odigra ugovoreni broj utakmica koji za sada nije obelodanjen. Zapravo, Orlovi će platiti 1.000.000 za pozajmicu, a ukoliko budu želeli da krilni fudbaler ostane na Lužu, moraće da izdvoje još 7.000.000 evra.

Kako ga je Marselj 2018. godine platio Crvenoj zvezdi 12.000.000 evra, neće biti u plusu u slučaju da Srbin sledećeg leta za stalno ostane u portugalskoj prestonici. Biće u minusu 3.750.000 evra, budući da je Herta francuskom klubu za polusezonsku pozajmicu platila 250.000 evra.

Izabrane vesti

Tokom dana srpski reprezentativac je prošao kondicione, fizičke testove i lekarske preglede, a već sutra će odraditi prvi trening sa novim saigračima, ujedno i poslednji pred revanš utakmicu sa PSV-om u Ajndhovenu koja je na programu u utorak (21.00).

Radonjiću u svakom slučaju neće biti lako da se nametne Žoržu Žezusu. Primera radi, u meču sa PSV-om na poziciji levog krila igrao je kapiten Pici, tu je i takođe eksplozivni Brazilac Everton Sebolinja, od krila je tu nezamenljivi Rafa Silva, doduše na desnoj strani. A neku vrstu lažne devetku teško da će igrati jer od klasičnih špiceva Benfika ima Romana Jaremčuka, Harisa Seferovića, Darvina Nunjeza (na meti Brajtona), odnosno Karlosa Vinisijusa kojeg želi da se reši. Biće prilike da se uverimo kako iskusni portugalski stručnjak gleda na Radonjića.

Inače, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde je 13. Srbin koji je u 21. veku obukao dres Benfike. Između ostalih nosili su ga Andrija Živković, Luka Jović, Lazar Marković, Ljubomir Fejsa, Nemanja Matić, Stefan Mitrović, Filip Đuričić.




tagovi

Nemanja RadonjićBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara