Radonjić sa Ognjenom Ivanovićem i Darkom Ristićem iz agencije International Sports Office
Radonjić sa Ognjenom Ivanovićem i Darkom Ristićem iz agencije International Sports Office

Zvanično: Radonjić zadužio broj 24!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 17:50

Srpski vezista parafirao u Berlinu

Nemanja Radonjić je i zvanično novi igrač Herte. Krilni vezista stiže na šestomesečnu pozajmicu iz Marselja, s pravom otkupa na kraju sezone za 12.000.000 evra. Nekadašnji igrač Crvene zvezde ugovor sa novim klubom parafirao je u društvu svojih menadžera iz agencije International Sports Office, Ognjenom Ivanovićem i Darkom Ristićem.

Herta će za šestomesečni zajam srpskog reprezentativca morati da iuzdvoji 500.000 evra, uz opciju otkupa na kraju sezone. Upravo tih 12.000.000 evra Olimpik je izdvojio na leto 2018. godine, kada je Radonjića doveo na Velodrom sa stadiona Rajko Mitić, s tim da je crveno-belima pripalo nešto više 6.000.000, dok je preostali deo otišao na adresu Rome, menadžerske provizije i ostale troškove.

Izabrane vesti

Ristić i Radonjić prilikom potpisa ugovoraRistić i Radonjić prilikom potpisa ugovora

Radonjić u prethodne dve i po godine nije uspeo da se ustali u timu Marselja. Igrao je tek na mahove, ali je uspeo da sakupi tačno 50 nastupa u Ligi jedan i postigne sedam golova, uz dve asistencije. U dobroj meri ga je sputala i činjenica da nije dobijao šansu u kontinuitetu, a tako je bilo i ove sezone. Zabeležio je 12 nastupa u francuskom prvenstvu i samo četiri puta bio starter, od čega tri puta u poslednjih mesec dana.

Pre nekoliko nedelja, Radonjić je izjavio kako veruje da će na Velodromu ostati do leta, pa onda pronaći novu sredinu, ali se onda pojavila Herta kao idealna sredina. To se uostalom videlo i po primeru Marka Grujića, koji je dodatni napredak u karijeri napravio upravo na Olimpijskom stadionu.

Radonjić je prve fudbalske korake započeo u Železničaru iz Niša, a stasao je u omladinskom pogonu Partizana. Ipak, kasnije je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa crno-belima, pa je promenio sredinu. Otišao je u Romu sa kojom je 2014. godine potpisao ugovor na pet godina, ali nije zaigrao u prvom timu Vučice. Na fudbalsku mapu se vratio u dresu Čukaričkog u sezoni 2016/2017, posle čega je otišao u Crvenu zvezdu i eksplodirao u narednoj sezoni. U Olimpik je došao kao velika želja tadašnjeg šefa struke Rudija Garsije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara