Zvanično: Rakitić u Saudijskoj Arabiji da naplati ono što je oprostio

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 12:54

Hrvatski vezista je novi igrač Al Šababa

Poslednjeg dana prelaznog roka u Saudijskoj Aabiji, Al Šabab je uspeo da dovede zvučno pojačanje. Sevilja je danas i zvanično potvrdila da se Ivan Rakitić seli u pomenuti saudijski klub.

Finansijski detalji transfera su obavijeni velom tajne, ali neki detalji se ipak znaju. Prema saznanjima pojedinih španskih novinara Rakitić će u Al Šababu zarađivati više nego duplo u odnosu na ono što je primao u Sevilji. Koliko je dužina ugovora i da li će Sevilja dobiti obeštećenje, nije poznato.

Izabrane vesti

Rakitić se vratio u Sevilju iz Barselone u leto 2020. godine posle šest uspešnih sezona u Kataloniji. Tom prilikom je pristao da drastično smanji platu sa 8.000.000 evra godišnje na 3.500.000 po sezoni. Sada će u Saudijskoj Arabiji nadoknaditi ono čega se odrekao prilikom povratka u Andaluziju. Spekuliše se da zarađivati blizu 10.000.000 evra godišnje.

U dva mandata u dresu Sevilje, Rakitić je upisao 323 utakmice, postigao 51 gol uz 63 asistencije i osvojio dve Lige Evrope. Postao je stranac sa najviše utakmica u dresu kluba iz Andaluzije i ušao u srca lokalnih navijača. Ipak, ponuda iz Saudijske Arabije je bila u rangu onih koje se ne odbijaju, a i Sevilji je išlo u prilog da se reši njegovog ugovora koji je visok za trenutne ekonomske prilike u klubu.

U Saudijskoj Arabiji će se pridružiti nekadašnjim saigračima koji igraju za druge klubove poput Jasina Bonua, Gžegoža Krihovjaka i Aleksa Telesa. U Al Šababu će zameniti još jednu bivšu Seviljinu „desetku“ Evera Banegu koji je posle četiri godine napustio klub iz Rijada i vratio se u Njuels. Od poznatijih igrača za Al Šabab igraju Janik Fereira Karasko, Gustavo Kueljar, Roman Sais i Habib Dialo koji želi da se vrati u Evropu šest meseci posle dolaska iz Strazbura. Moguće je da mu se priključi i dosadašnji saigrač Suso kojem je Al Šabab ponudio duplo jači ugovor od aktuelnog u Sevilji.


tagovi

Ivan RakitićZimski prelazni rok 2024Al Šabab

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara