Dobrodošlica Robertu Martinezu
Dobrodošlica Robertu Martinezu

Zvanično: Roberto Martinez do 2026; glavno pitanje - sa Ronaldom ili bez njega?

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 13:33

Portugalci promovisali novog selektora...

Koketirali su jedno vreme sa Žozeom Murinjom, kao realnija opcija pominjao se Rui Žorž, vođa U21 selekcije, da bi na kraju čelnici Fudbalskog saveza Portugalije poverenje poklonili Špancu Robertu Martinezu.

Od prvih spekulacija do realizacije i promocije prošlo je svega nekoliko dana. Dakle, od danas i zvanično: Martinez 2026!

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak trenersku karijeru počeo je u Svonsiju 2007. godine. Potom je četiri godine vodio Vigan (2009-2013), sa kojim je na senzacionalan način došao do FA kupa u poslednjoj sezoni (savladavši Mančester Siti u finalu), da bi se u naredne tri obreo u Evertonu.

Selektor Belgije bio je od avgusta 2016, imao na raspolaganju jedan od moćnijih timova planete, ali maksimum mu je bilo treće mesto na Mundijalu 2018. godine u Rusiji. Nakon toga prerano je završio EURO 2020 (zapravo 2021), Italija ga je eliminisala u četvrtfinalu, dok u Kataru nije uspeo da smiri zavađenu svlačionicu i Crveni đavoli su doživeli krah koji mu je došao glave.

Biće zanimljivo videti da li će Martinez kao selektor Portugalije nastojati da započne novu eru tamošnjeg fudbala, bez Kristijana Ronalda i još nekolicine veterana, ili će ići linijom manjeg otpora.

U svakom slučaju, osmogodišnji i najuspešniji period u istoriji portugalskog fudbala okončan je odlaskom Fernanda Santoša, čoveka koji je Navigatorima doneo evropsku krunu, a potom i trofej u Ligi nacija.

Na potezu je Roberto Martinez.


tagovi

Roberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara