Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Zvanično: Simone Inzagi do 2025. na Đuzepe Meaci

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 13:14

Italijanski stručnjak stavio paraf na novi ugovor posle stopostotnog učinka u uvodna tri kola Serije A

U julu je blindirao Alesandra Bastonija, Stefana de Fraja i Hakana Čalhanoglua, dva meseca kasnije i trenera Simonea Inzagija. Italijanski stručnjak je ovog utorka stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor sa Nerazurima, koji bi na Đuzepe Meaci trebalo da ga zadrži do leta 2025. godine.

Vest o produžetku saradnje dolazi posle odličnog starta sezone milanskog tima. Inter je dobio sve tri uvodne utakmice Serije A uz gol-razliku 8:0 čime je samo učvrstio status prvog favorita za osvajanje Skudeta.

Izabrane vesti

U prethodne dve sezone otkako je stigao u klub u tome nije uspeo. Pre dve godine trku je završio iza gradskog rivala Milana, prošle sezone nije je ni bilo pošto je Napoli oduvao konkurenciju nedeljama unazad. Teško da će Inzagiju tolerisati još jednu sezonu bez titule i može biti da je dobio ugovor na još samo jednu sezonu (aktuelni isticao jula 2024).

Inzagi je trenersku karijeru počeo u Laciju iz kojeg je i došao u Inter nakon što je rimskom klubu doneo dva Superkupa i jedan Kup Italije. Epitet “kup-specijaliste” potvrdio je i na Meaci, doneo je Nerazurima po dva trofeja Super kupa i Kupa Italije, ali mu nedostaje titula prvaka države, ono zbog čega je u klub došao.



tagovi

Simone InzagiInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara