Zvanično: Tijeri Anri potpisao na dve sezone

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.11.19. | 21:45

Legendarni Francuz ima novi posao

MLS ligaš Montreal Impakt ozvaničio je večeras dolazak Tijerija Anrija (42) na klupu kanadskog kluba koji će predvoditi u naredne dve sezone. Francuski stručnjak ima opciju produženja za još godinu dana ukoliko obe strane budu zadovoljne.

U Montrealu Anri će predvoditi tim koji je u upravo okončanoj szoni MLS lige bio deveti u Istočnoj konferenciji, a treniraće i Bojana Krkića nekadašnjeg saigrača iz Barselone koji mu je već poželeo dobrodošlicu na Tviteru.

Izabrane vesti

Legendarni Tijeri Anri se tako vraća u MLS ligu, ali kao trener pošto je prethodno od 2011-14. godine kao igrač branio boje Njujork Red Bula za koji je zabeležio 135 nastupa uz 52 gola i 42 asistencije.

Njegovo trenersko iskustvo nije veliko, nakon rada u omladinskoj školi Arsenala pomagao je Robertu Martinezu na klupi Belgije dve godine pre nego što se okušao na klupi Monaka. Ipak, nije se dugo zadržao u kneževini, otpušten je posle 20 utakmica.
"Velika mi je čast što ću sesti na klupu Montreala i vratiti se u MLS. To je liga koju dobro poznajem i u kojoj sam doživeo velike trenutke kao igrač. Drago mi je posebno što ću raditi u sredinama sa velikim kulturnim nasleđem. Oduvek sam bio svestan veličine ovog kluba i evo me konačno", pručio je Anri.

Foto: Montreal


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara