ZVANIČNO: To je to - Kutinjo je Bajernov

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 10:35

Potpis uz veliki osmeh na licu

Vreme zvižduka, spuštanja glave od sramote i patnje je prošlo, Filipe Kutinjo je ušao u zonu gde su dozvoljeni samo široki osmesi i pozitivno razmišljanje. Upravo je s takvim stavom Filipe Kutinjo žvrljnuo potpis na jednogodišnju saradnju s Bajernom, gde će pokušati da vrati karijeru na pravi kolosek posle fijaska koji je doživeo u Barseloni.

Minhenski gigant je s ponosom objavio da je završio veliki posao i doveo pojačanje svetske klase u liku Filipea Kutinja! Kako je objavljeno, Bajern je Barseloni platio 8.500.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, a narednog leta imaće opciju da kupi Brazilca za sumu od 120.000.000 evra. Iskoristi li tu opciju, Kutinjo bi postao ubedljivo najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji nemačkog šampiona i kompletne Bundeslige. Taj rekord zasad drži Kutinjov budući saigrač Lukas Ernandez, koji je ovog leta plaćen 80.000.000 evra!
"Tokom pregovora u Barseloni Filipe nam je stavio do znanja da apsolutno želi u Bajern i da mu je potrebna promena u karijeri. On je igrač svetske klase s ozbiljnim fudbalskim kvalitetima i moći ćemo da ga koristimo u raznim varijantama napred", izjavio je Hasan Salihamidžić po potpisivanju ugovora. 

Izabrane vesti

BAJERN OSVAJA TITULU U NEMAČKOJ – 1,35

Kutinjo je srećan što je posle jednoipogodišnje patnje u Kataloniji konačno došao u sredinu koja bi mogla da mu vrati entuzijazam i nivo kakav je pokazivao svojevremeno u Liverpulu.
"Ogroman izazov za mene. Nova zemlja, liga, jedan od najvećih klubova Evrope. Spreman sam za sve što me čeka i jako se radujem obavezama", poručio je kratko Kutinjo, dok je u rukama držao dres s brojem “10“, što je još u nedelju popodne najavio nemački gigant i proizvođač sportske opreme Adidas.

Dovođenjem Filipea Kutinja, Bajern je napravio dva velika koraka ka rešavanju problema nastalog odlaskom legendarnog tandema Frank Riberi - Arjen Roben. Pitanje je samo kako će Niko Kovač rasporediti Kutinja i Ivana Perišića, koji je nešto ranije stigao iz Intera. Kutinjo će najverovatnije biti igrač na levom boku, dok je Perišić sam izjavio po potpisivanju ugovora s Bajernom da može da igra i desno i napred, po potrebi. I Kutinjo je u Liverpulu znao da pokrije i desni bok, tako da je Kovač dobio dve ozbiljne opcije s kojima može da meša karte. 

Videćemo šta će Bajern spremiti za novu sezonu...

Foto: FC Bayern Munich


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara