Urbano Kairo i Vanja Milinković Savić (©Torino twitter)
Urbano Kairo i Vanja Milinković Savić (©Torino twitter)

ZVANIČNO: Torino misli na budućnost, Vanja potpisao do 2026!

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 18:06

Ubačena opcija za produžetak ugovora na još godinu dana...

Ivan Jurić se u Torinu okružio Srbima, nekima je pronašao žicu “na prvu”, sa nekima temeljno radi na poboljšanju svih aspekata igre. I utisak je, kako vreme prolazi, svi napreduju. Isprva je Vanja Milinković Savić bio na margini, pao je u drugi plan, ali uspeo je da okrene situaciju u svoju korist i stekne poverenje hrvatskog stručnjaka.

Srpski reprezentativni golman zacementirao je svoju poziciju među stativama, nezamenjiv je u prvoj postavi i prolazi kroz najbolji period otkako je stigao u Torino. Za odlična izdanja stigla je nagrada u vidu novog ugovora. Ivan Jurić veruje Vanji Milinkoviću Saviću, Torino misli na budućnost, a Srbin će ostati u klubu do 2026. godine!

Izabrane vesti

Nisu u torinskom klubu želeli da čekaju poslednji čas za obnovu ugovora i kockaju se, još početkom marta počeli su da vode aktivne pregovore - prva runda započeta tokom Mundijala u Kataru - sa igračevim zastupnicima i rade na tome da Vanja ostane. Parafirao je srpski čuvar mreže, a u novi, poboljšani ugovor ubačena je ipcija za produžetak na još godinu dana.

Dakle, obezbedio se Torino na duže staze...

Sve vreme su ljudi iz kluba pomno pratili nastupe srpskog golmana, nisu nezapaženo prošle ni odbrane na Mundijalu. Tada su na stadionu Olimpiko Grande Torino odlučili da će ponuditi novi ugovor jednom od dvojice Srba koji su zatekli Ivana Jurića

Zahvaljujući igrama kod hravtskog stručnjaka, Vanja Milinković Savić je postao standardni reprezentativac Srbije, a pre njegovog dolaska je bio skrajnut. Jurićevi prethodnici slali su 202 cenimetra visokog čuvare mreže po pozajmicama,nisu mu dali pravu šansu tokom četiri godine. Hrvat mu je dao priliku i nije se pokajao.

Na Vanjinom primeru Jurić je pokazao da ume sa Srbima. U finišu prethodne sezone ga je držao na klupi, kada je nešto slabije branio, ali nije želeo da ga precrta. Već samo da ga ohladi. Odabrao je drugačiji način da natera 26-godišnjeg golmana rođenog u Orenseu da se prikaže u najboljem izdanju.

Danonoćno je Vanja radio sa treneromgolmana Di Sarnom i napredovao u svim segmentima. U tekućoj sezoni je nezameljiv. Branio je na 32 utakmice i u deset navrata sačuvao mrežu (sedam u Seriji A i tri u Kupu Italije). Za kvalitetne partije stigla je i nagrada...



tagovi

Vanja Milinković SavićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara