Zvanično: U Zvezdi se nije snašao, ali ima novi klub

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 16:24

Olimpija predstavila Nemanju Motiku

Ono što je prethodnih dana najavljivano danas je dobilo potvrdu putem društvenih mreža - ljubljanska Olimpija pohvalila se novim pojačanjem. Mladi srpski ofanzivac s nemačkim pasošem - Nemanja Motika (20), sutra stiže u Sloveniju da parafira saradnju sa Zmajčekima.

Izabrane vesti

"Najavljeno pojačanje visokog profila je naše. Nemanja Motika sutra stiže u Zmajevo gnezdo", stoji na zvaničnom tviter nalogu višestrukog slovenačkog prvaka.

Uzimajući u obzir nesrazmeru između uloženog (Bajernu plaćeno obeštećenje 1.500.000 evra) i onoga što je postigao igrajući u crveno-belom dresu (svega 313 minuta, po jedan gol i asistencija), Motiku možemo da smatramo za jedan od najvećih transfer-promašaja srpskog šampiona poslednjih godina.

Podsetimo, dogovor između Crvene zvezde i Olimpije je sledeći (pisali beogradski mediji prethodnih dana): Motika odlazi u Olimpiju bez obeštećenja (mada ima ugovor sa Beograđanima do 2026.) s tim da Zvezda ima mogućnost zarade. Sav prihod do 1.500.000 evra, ukoliko Motika bude prodat, ide srpskom šampionu. U slučaju da transfer bude veći od 1.500.000, crveno-beli uzimaju zagantovanu sumu i još 20 odsto od cifre koja prelazi tih 1.500.000.

Nemanja Motika je prolećnu polusezonu odigrao kao pozajmljen igrač za Austriju Luštenau. Pojavio se na 18 utakmica, postigapo jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Tokom prošle godine zabeležio je dva nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.


tagovi

Nemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara