Zvanično: Umtiti na Nou Kampu do 2026, Barsa konačno može da registruje Ferana Toresa

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.01.22. | 12:58

Klub se zahvalio Francuzu što je pristao na drastično smanjenje plate...

Selili su ga iz Barselone više od godinu dana. Svetski mediji mu u poslednjih nekoliko prelaznih rokova "pronalazili" klubove širom Evrope. Niko nijednog momenta nije ni pomislio da bi Samjuel Umtiti mogao da ostane, pa još i da produži ugovor.

A upravo se to dogodilo danas!

Izabrane vesti

Barselona je zvanično objavila kako je 28-godišnji Francuz produžio saradnju na četiri i po godine, do leta 2026, zahvalivši mu se u isto vreme što je pristao na drastično smanjenje plate. Na taj način Katalonci su napravili dovoljno prostora u budžetu kako bi ne kršeći propise mogli da registruju svoje najnovije pojačanje - Ferana Toresa.

"Umtiti je pristao na smanjenje plate koja mu je sledovala za preostalih godinu i po dana ugovora. Ova operacija ne podrazumeva veće finansijske obaveze prema novom sporazumu. Zahvaljujući ovom ugovoru Barselona će moći da registruje Ferana Toresa u španskim fudbalskim organizacijama", satoji u saopštenju kluba.

Podsećanja radi, Tores je sve dogovorio s Barsom još uoči Nove godine. Njegov transfer iz Mančester Sitija koštao je španski klub oko 60.000.000 evra, međutim taj novac biće isplaćivan kroz naredne četiri godine, s prvom ratom koja pristiže na leto.

Ukoliko ispuni čitav ugovor do kraja Samjuel Umtiti moći će da se pohvali kako je u Barseloni proveo punih deset godina. On je stigao 2016. iz Liona za 25.000.000 evra.


tagovi

Samjuel UmtitiZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara