Rud Van Nistelroj (©AFP)
Rud Van Nistelroj (©AFP)

Zvanično - Van Nistelroj od leta za kormilom Filipsovaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 19:51

Bivši reprezentativac će naslediti Rodžera Šmita na klupi PSV Ajndhovena

Nemac Rodžer Šmit je najavio odlazak iz PSV Ajndhovena po isteku saradnje ovog leta, a uprava je odmah naslednika videla u Rudu Van Nistelroju. Odbijao svojevremeno jedan od najboljih evropskih napadača da se lati posla, smatrao da mu je potrebno još vremena da se usavrši, ali je na kraju poklekao. Kako je i zvanično potvrđeno, bivši napadač tima iz Ajndhovena, kao i Mančester junajteda i Real Madrida od naredne sezone predvociće Filipsovce sa klupe.

Van Nistelroj je potpisao ugovor sa klubom do leta 2025. godine, a ispunjena mu je i želja da mu prvi asistent bude iskusni Fred Ruten.

Izabrane vesti

"Uvek mi je bio san da postanem trener PSV-a. Blisko sam sarađivao sa sa generalnim menadžerom Tonom Gerbrandsom prethodnih par sezona. Bio sam ubeđen da bi mogao da se bavim trenerskim poslom na profesionalnom nivou, ali sam smatrao da mio je potrebna još jedna godina da steknem iskustvo. Ponekad stvari ne idu kako ste zamislili. Ovo je bio pravi trenutak za iskorak", rekao je Nistelroj na promociji.

On je u periodu od 1998. do 2001. godone upisao 67 nastupa u dresu Filipsovaca i postigao 62 gola. Trenersko iskustvo počeo je da stiče kroz rad sa napadačima u akademiji PSV-a, a potom je postao i asistent u prvom timu. Preuzeo je U19 sekciju kluba pre tri sezone, da bi minulog leta bio promovisan u šefa struke U 21 ekipe. Radio je i sa Frankom De Burom u reprezentaciji na minulom Evropskom prvenstvu, a bio je deo stručnog štaba Oranja i u periodu od 2014. do 2016. godine.

Zadovoljstvo je izrazio i direktor kluba Jon de Jong.

"Prezadovoljni smo što je Rud van Nistelroj naš novi trener. Svi mi, zaključno sa Marselom Brandsom koji će od leta preuzeti funkciju generalnog menadžera, verujemo u njegove mogućnosti. Jak je, inspirativam i njegova posvećenost i radna etika su neprikosnoveni. Stekao je vredno iskustvo unutar PSV organizacije i u državnom timu i ne sumnjamo da je spreman za posao u seniorskom fudbalu. Tvrdimo da će imati uspešno karijeru, uz pomoć iskusnog Freda Rutena i drugih saradnika", rekao je De Jong.



tagovi

Rud Van NistelrojPSV AjndhovenRodžer Šmit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara